Translate

joi, 5 aprilie 2012


Adevarul si minciuna trec dincolo de noi.

Mai mare bucurie decat aceasta nu am, ca sa aud ca fiii mei umbla intru adevar. III Ioan 4Cand adevarul a devenit o placere , toata minciuna ne tulbura.Si atunci e usor sa alegem lucrurile pe care le intalnim in cale sau oamenii cu care legam relatii.

Minciuna se poate infatisa drept o ocazie luminoasa, oportunitatea , trenul pe care , cum des aud , daca-l pierzi nu se mai intoarce. La fel si oamenii intalniti. Doar ca ...rugand pe Bunul Dumnezeu si pe Prea Curata Sa Maica, pe Maica Domnului,sa ne descopere ce e aceasta luminoasa , ispita sau adevar si insemnandu-ne cu Sfanta Cruce , ca de o cetate de aparare , vom sti imediat care e calea de urmat in orice clipa, drum , intamplare sau alegere a vietii.

Cind minciuna e cea careia ii slujim , adevarul e cel care ne tulbura , in sens dureros , ca si cum am fi pierdut pe cineva drag , si-atunci ne intoarcem la adevar sau in sens distructiv, in care durerea celorlalti ne da o ,,bucurie`` draceasca, ura si atunci suntem ca si pierduti , daca nu ascultam , orbeste , fara ,,sa simtim``atractia catre Dumnezeu .Nu mai simtim , am devenit nesimtitori de Duh Sfant, de bucurie dumnezeiasca, de iubire.

Adevarul si minciuna trece dincolo de noi.
Primul gand de aparare vine de la Sfantul Inger Pazitor.
Mintea si inima noastra inalta sau coboara sufletul., , dupa cum ascultam de Bunul Dumnezeu, dupa credinta si fapte dimpreuna.

Cineva a zis ,, eu n-am mintit niciodata, niciodata``...pai nu pot sa-l cred, ca Dumnezeu mi-a spsus cum stau lucrurile...iaca


Tot omul este mincinos ...citim in Psaltire, carte de la Duhul Sfant,
persoana a Sfintei Treimi,
Imparatul ceresc , Mangaietorul , DUHUL ADEVARULUI

PSALMUL 115
Aliluia.

l. Crezut-am, pentru aceea am grăit, iar eu m-am smerit foarte.
2. Eu am zis întru uimirea mea: "Tot omul este mincinos!"
3. Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie?
4. Paharul mântuirii voi lua şi numele Domnului voi chema.
5. Făgăduinţele mele le voi plini Domnului, înaintea a tot poporului Său.
6. Scumpă este înaintea Domnului moartea cuvioşilor Lui.
7. O, Doamne, eu sunt robul Tău, eu sunt robul Tău şi fiul roabei Tale; rupt-ai legăturile mele.
8. Ţie-ţi voi aduce jertfă de laudă şi numele Domnului voi chema.
9. Făgăduinţele mele le voi plini Domnului, înaintea a tot poporului Lui,
10. În curţile casei Domnului, în mijlocul tău, Ierusalime.talcuire la Psalmul 115

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare