Translate

sâmbătă, 31 martie 2012

Sunt multe feluri in care poti sa raziExista mai multe feluri de a rade sau a zambi in fata unui lucru.
Rasul superior , rasul mijlociu si rasul inferior.
Chiar daca e un ras inferior nu inseamna ca rasul care te face sa te tavalesti pe jos este un ras de joasa factura, inferior.
Rasul superior este doar un zambet ,sau un ras usor,bland, intelegator , fara zgomot.Rasul cu dragoste.

,,De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. ``

Rasul mijlociu , care vorba poetului poate fi si el la randul lui, rasul mijlociu de sus , rasul mijlociu de mijloc si rasul mijlociu de jos, este atunci cind poti sa razi de altul, in aceeiasi masura in care poti sa razi si de tine , dar nu-l judeci pe celalalt, nu te bucuri de raul lui, ai ,,teama`` ca poti face aceleasi greseli ca acela ( de exemplu sa te lovesti de un stalp de pe strada , in timp ce in mers vorbesti la telefon)
Acum , daca ma gandesc, stalpul de pe strada poate fi si iubitul sau iubita.Nu-l vezi , te loveste dorul de el/ea, treci de atatea ori pe langa el in drumul tau obisnuit , drumul vietii, vorbind la telefon sau doar cu tine, pana cind intr-o zi te doare , dar iti trece.
Apoi trec si anii, te uiti la stalp , la amintirea lui si nu te mai doare, dar zambesti.

Sau tot mijlociu e rasul , atunci cind pot sa rad de un banc prost, pentru ca am speranta ca ,,prostia`` personajelor lui e trecatoare.
Sunt multe feluri in care poti sa razi sau sa zambesti.

,,Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. ``Rasul inferior , impartit dupa aceeiasi regula , de sus , de mijloc ( in care sper ca ,,prostia rautatii`` este trecatoare) si de jos , in care cred ca rasul inferior inferior e rasul rautatii, rasul in care dragoste nu e .


,,- Părinte A., să-mi vorbesti despre rău ca dispozitie a sufletului omenesc, accept! Dar să-mi vorbesti despre Diavol ca persoană, mi se pare prea exagerat.

- Dacă asta-i realitatea, ce altceva să-ti spun?

- Si tu de unde stii? L-ai văzut tu însuti?

A râs.``
http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/10-intalnirea-mea-cu-batranul-paisie.htm

,,

Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.``
``

Ai ras de ei?
Ai zambit?
Sunt multe feluri in care putem
sa radem , sa zambim ,
feluri dupa
felul inimii noastre!


In fotografie avem un suras integral.
Dintr-o coaja de paine integrala.
Un pranz integral alcatuit din roadele pamantului.
Avocado, morcov, humus, masline, falafel imbracat falos in susan, migdale tandari .
În ţara noastră creşte spontan migdalul cu seminţe amare, dar ele nu sunt comestibile nici pentru oameni , nici pentru animale.Migdalele amare se pot utiliza numai după călire, când amigdalina se descompune fără a forma acid cianic şi îşi pierde proprietăţile otrăvitoare.
Si rasul poate fi amar.

Si totusi e un ras integral.
Integreaza-te! Mananca Sanatos :)!Da-i trupului , da-i sufletului!

Azi la ora mesei, pot imparti cu tine capitolul 13, ca atunci când eram copil :

,,Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.``Biblia Ortodoxă
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel


Capitolul 13

1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=13

2 comentarii:

Cătălin spunea...

S-a cam înroșit la față de cât a râs :p

Danca Danela spunea...

Sunt multe feluri in are poti sa te inrosesti :)la fata ...ai uitat?

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog