Translate

joi, 8 martie 2012

,,RO`` de la roade, rodire, ne ziua femeii




Cand un pom face roade , omul nu trebuie decat sa bata pomul, sa cada roadele si sa le adune.Unele roade sunt usor de adunat , de la ramurile joase, dar cele mai de sus cer putin efort.Sa-i zicem jertfa, sa-i zicem jerfta.E prea mult?Da, e prea mult, dar atat de putin cere Dumnezeu de la noi!
Ce te faci cu pomii care dau roade , dar nu are cine sa le culeaga?
Ele cad pe jos ,se fac una cu pamantul, prin iconomia Bunului Dumnezeu si cine stie , candva din semintele lor , va rodi un alt pom roditor , cine carui culegator de pom ,drept folositor.

Doar cind un copac nu face roade , acela trebuie taiat.Omul , ca si copacul, daca nu se hraneste cu roade , nu poate rodi.

Datoriile sunt roade...

iata de ce :

Datoria actuală a intelectualilor

NAE IONESCU

(Înfrăţirea Românească, anul VI, nr. 9, 1 martie 1930)

Nae+tinar Datoria actuală a intelectualilorOpera de închegare a sufletului românesc într’un tot unitar nu se poate desăvârşi din cauza ambiţiilor politice necugetate şi a inerţiei condamnabile, de oare dau dovadă intelectualii.

Şi când rostesc cuvântul „intelectuali” nu mă refer la indivizii, care’şi revendică acest titlu în baza unei sarbede diplome purtată în fund de buzunare, ci îmi îndrept gândul către acele elemente admirabile ale vieţii noastre cărturăreşti — desprinse din cercul viţios al pedanteriei sau al încrederii în sine prea mult.

„Intelectual” în înţelesul etic al cuvântului este ceva mai mult decât trepăduş politic. “Intelectual” în înţelesul naţional al cuvântului este categorie opus noţiunii de „înstrăinare” sau „necinste”. Sub acest raport coeficientul numeric al „adevăraţilor intelectuali” este foarte scăzut”.

Ieşit de pe băncile universităţii, tânărul titrat îşi croeşte planuri uriaşe de viitor — nesocotind întru totul realităţile vii întâlnite la tot pasul. De aceea , ciocnirea lui cu greutăţile vieţii îi distrug iluziile — făcând din el un sceptic, un nemulţumit — şi mai apoi un „închinător la arginţi”.

Mentalitatea, deci i s’a pervertit. Apucat pe drumul abzicerii de la comandamentele conştiinţei, intelectualul îşi făureşe drept ţintă supremă a vieţii lui — banul. Conştiinţă, caracter, cinste — toate sunt de vânzare la intelectualul schimbat astfel spiritualiceşte.

Şi din acest punct de vedere străinul profită. Cu monedă sunătoare el împânzeşte toate administraţiile publice, îmbrobodeşte simţământul naţional şi narcotizează sistematic simţurile raţiunii intelectualului — pus în locuri de conducere a mecanismului atât de complicat, care este Statul. Cu această monedă blestemată străinul slăbeşte temeliile Statului naţional, împiedecând unificarea sufletească într’un tot armonic.

Iar domnul „intelectual ” priveşte nepăsător la surparea progresivă a clădirii naţiei româneşti. In faţa planului infernal de slăbire a încheeturilor etnice româneşti, „intelectualul ” are datoria să iasă din amorţeală.

Crescut în crezul ideei naţionale şi al adevăratei iubiri de legea strămoşească, „domnul intelectual ” trebue să lucreze fără obosire la întărirea sufletului şi fiinţei româneşti.

Declaraţiile sale sentimentale, uneori chiar patetice , la zile de praznic, nu au nici o valoare atâta timp — cât faptele n’au dovedit mărturia dreaptă a vorbelor.

Simţământul de „cinste ” şi „omenie” trebue înscăunat la loc de frunte — iar nu ca acum, când asemenea idei stârnesc zâmbetul compătimitor al celor tociţi în rele .

„Solidaritatea naţională ” întemeiată pe adevărurile organice ale naţiei să călăuzească paşii conştiinţei fiecărui intelectual român.

Nu servirea intereselor străine, protivnice vieţii conştiente în cadrul de stat naţional, ci ajutarea reciprocă a fratelui de acelaş sânge ne va duce la izbândirea idealului, scump tuturor:

România a Românilor!

Nae IONESCU

(Înfrăţirea Românească, anul VI, nr. 9, 1 martie 1930

sursa : http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2012/03/08/datoria-actuala-a-intelectualilor-nae-ionescu-martie-1930/


...........................................................
fEL SI FEL DE ROADE PE LUME , UNELE FALSE, ARTIFICIALE, ALTELE CURATE , INSANATOSESC SUFLETUL SI TRUPUL

Alegerea ne apartine!
...................................................................................................................
Adevarat sau fals?

,,

Pe urmele tovarăşei Clara Zetkin

Toată lumea s-ar cădea să cunoască adevărata poveste a zilei de 8 martie (demagogic numită “internaţională”, căci n-au sărbătorit-o oficial, după modelul Sovietelor, decît ţările din fostul “lagăr socialist”, iar în restul lumii numai anumite cercuri de stînga, marxiste sau marxizante).
Propunerea instituirii unei Zile a Femeii a fost făcută şi aprobată în 1910, la aşa-numita Conferinţă a Femeilor Socialiste de la Copenhaga, prima ei sărbătorire în mediile respective avînd loc în anul următor. Autoarea propunerii a fost militanta revoluţionară Clara Zetkin (1857-1933), o evreică născută la Wiederau (Saxonia) şi moartă la Arhanghelskoie, în fosta U.R.S.S. (unde şi-a văzut împlinit visul “tinereţii revoluţionare” şi a propăşit pe linia bolşevismului stalinist).
De ce tocmai ziua de 8 martie? Unul dintre motive (şi cel mai invocat) este că în această zi avuseseră loc mai multe demonstraţii revendicative ale “femeilor muncitoare”, începînd cu o grevă a ţesătoarelor new-yorkeze din 1857 (ce-i drept, reprobabil de aspru reprimată de autorităţile “capitaliste” ale vremii).``
http://razvan-codrescu.blogspot.com/2012/03/in-loc-de-8-martie-repostare.html
..............................................................................................................................................

ADEVARAT !

,,Pe drumul Golgotei, Hristos mergea zdrobit sub povara crucii. Maica Sa şi Maria Magdalena Il urmau îndeaproape. Veronica I-a întins năframa ca să-Şi şteargă fruntea. Nici o femeie nu L-a trădat pe Domnul Iisus``

Iuda L-a vândut. Petru s-a lepădat de El în noaptea când a fost prins. Toma s-a îndoit de Inviere. Femeile nu s-au îndoit, n-au fugit, nu L-au părăsit pe drumul Golgotei. Ele I-au uns trupul. Ele L-au plâns şi L-au aşezat în Mormânt. Lor Li s-a arătat întâi şi ele au vestit primele scularea Lui din morţi.``
pr martir Constantin Sarbu
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/05/07/ziua-femeii-ortodoxe-si-a-fiului-iubirii-cuvinte-pline-de-miez-si-de-miere-ale-parintelui-constantin-sarbu-pentru-duminica-mironositelor-si-praznicul-sfantului-apostol-si-evanghelist-ioan/

Dumnezeu a randuit o zi de sarbatorire , de cinstire a femeilor , aceea a Duminicii Mironositelor- a treia Duminica dupa Sfintele Pasti-, mai mult , ziua de Buna Vestire, cand Maica Domnului este vestita de catre Arhanghelul Gavril ca va naste pe Mantuitorul sufletelor noastre, Domnul nostru Iisus Hristos este o alta zi de cinstire a femeii, caci bucuria vestii ca va aduce pe lume un prunc este neasemuita pentru oricare femeie.
Nu cinstesc ziua de 8 martie ca ziua femeii, am incercat , dar niciodata n-am fost prea potrivita pentru ea, nu sunt feminista, nu sunt revolutionara, nu-mi plac deloc competitiile, nu-mi place obligativitatea barbatilor ( dar si a femeilor) de a oferi flori sau atentii , doar pentru ca in ziua aceea au o anumita nevoie de ajutorul meu,E drept ca mai nimeni nu stie de unde vine ,,sarbatoarea ``, stim de-acum , o sarbatoare rosie ( comunista)si ca a domolit intru mare masura scopul si mijloacele ei , nu-mi plac intalnirile ,,intre fete`` la o masa unde se manaca ,,ceva gras``.Peste toate simt nevoia de bucurie, de cinstire, sufletul femeiesc in cautarea cinstirii, al magaierii , al ridicarii macar pentru o zi deasupra rutinei, obrazniciei, marlaniei sau nepasarii.Imi place ca vad mai multe flori in mainile oamenilor, imi place bucuria(
sau speranta ei)de pe chipul doamnelor , domnitelor , domnilor si domnisorilor , ador primavara si hainele cele bune scoase pentru ziua de sarbatoare.
Multi ani tuturor celor care sarbatoresc si le doresc sa gaseasca drumul adevarat al cinstirii sufletului spre mantuirea lui!Sarbatoriti si cu mine de Buna Vestire si de Duminica Mironositelor, la Sfanta Liturghie! La multi ani!Doar cunoasterea ne poate da libertatea sa alegem ceea ce e de folos implinirii sufletesti!Va doresc sa cunoastem bucuria din timpul Sfintelor Liturghii!

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog