Translate

miercuri, 18 ianuarie 2012

sarac in tara, saraca


Traiam intr-o tara bogata.Acum suntem ingaduiti pe pamantul ei.Dumnezeu stie despre fiecatre fir de par din capul nostru .Daca El a ingaduit saracirea aceasta din cornul de abundenta ce era tara noastra, cred eu ca a facut-o ca sa deschidem ochii si sa ne privim in oglinda, sa vedem cat de saraciti suntem in bogatiile nu tarii, ci universului pe care l-a facut El dupa chipul si asemanarea Lui, cat a saracit sufletul fugar intr-un trup bolnav.Dar sa manacm sanatos , poate e de la mancare , nu de la neascultare.

Daca tara nu mai exista, noi cum de mai suntem ingaduiti?Cata Mila sa mai aiba dragutul de El?

Cat sa mai astepte sa ne intoarcem catre El si sa-I deschidem usa inimii?
,,Tara are nevoie de niste oameni noi, care sa aiba un sentiment crestin si national, care sa mai poata imbunatati starea de lucruri.


- Ce sa ceara cei care sunt acum in strada?

- Sa ceara de la Dumnezeu intelepciune conducatorilor. Sa ceara cu orice pret sa gaseasca un om al lui Dumnezeu! Fara acest om al lui Dumnezeu, noi nu putem sa ne redresam politic si economic.


Foarte mult ii apreciez pe greci. Ei n-ar avea forta si puterea, care ni se pare noua ca o au – ca ei tot negustori sunt, asta i-a caracterizat din antichitate pana in prezent… – dar la greci este mai multa unitate, fiindca arhiereul este acolo [printre oameni]. El “bate din gura” acolo… Si asta este trupul unei natii. Este Hristos nevazut, [prin arhiereu], in El se formeaza unitatea. Si daca arhiereul este acolo, toate merg bine.

- Considerati ca si preotii ar trebuie sa fie alaturi de protestatari?

- La ora aceasta, nu este vorba de politica, cum reformulam noi: “Ah, biserica nu face politica”. Pai nu faci politica acum, este vorba de a aduce un adevar in mijlocul unei natii!``


http://apologeticum.wordpress.com/...................................
Intoarceti-va la rugaciune, umpleti bisericile, munciti cat puteti. Cand vedeti ca fabrica nu mai merge, cela a mai furat-o, altul a jecmanit-o, altii se sfadesc de la guverne ca nu mai stiu cum sa-si imparta banii, atunci nu-i de rusine viata la sat. Are mama o gradinuta, mai da si la fata mamei, mai da si dincolo, azi asa, maine o sa fie altfel, dar noi suntem nemuritori, ca traim si credem in Hristos, si avem pe Dumnezeu in inima noastra si tara e bogata si ne hraneste. Sa stiti, o sa treaca si timpul acesta. Acum sa se umple ei, grasii, sa se ingrase ei bine asa, asta e vremea lor. Taceti din gura si rugati-va lui Dumnezeu. Si Dumnezeu, pentru credinta poporului si a dumneavoastra, o sa va dea tot ce va trebuie, numai cat trebuie, nu mai mult, cat trebuie, si e suficient.

Toata salvarea unui om, mantuirea lui, a unui neam, a lumii intregi, nu vine de la oameni, sa nu credeti una ca asta. Tocmai de aceea unora le-a intrat in minte ca ei salveaza lumea. Ca “eu pot sa te ajut, dar sa ma asculti sau sa te inchini mie!“ Noi avem un singur Dumnezeu Caruia ne inchinam: Iisus Hristos, Mantuitorul lumii.
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/11/23/parintele-ioanichie-balan-cuvinte-de-folos-despre-ispitele-vremii-ii-e-mai-rau-azi-ca-ieri-pentru-ca-sunt-metode-mai-diabolice-de-a-distruge-pe-crestini/

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare