Translate

marți, 12 iulie 2011



Zambesc! Te vad inaintea mea , imi pare ca te cunosc de o viata! Pasesc, si cand sunt gata sa alerg, pentru ca acum iti vad foarte bine zambetul, imi pare ca ma cunosti de o viata,ma impiedic la timp si cad, ma ridic si ma scutur de praful gandurilor.Parul tremura odata cu gandurile,inima bate de o viata.In sfarsit, ea care a venit in urma mea,cea careia ii zambeai prin mine , cea cu care te imbratisezi acum si-ti umple gandurile, ti-a adus si zambetul pe chip.

Oamenii se cheama , se cauta sa-si dea saruturi sub Poarta Sarutului.Cine stie cand vor afla si ei adevarul despre Brancusi, despre Dumnezeu.
La acesta poarta ne cheama Dumnezeu , de la aceasta poarta plecam la Dumnezeu sau daca nu-L alegem pe El in timpul vietii pamantesti, ajungem la celalalt, la diavol.
Este o poarta a sarutului vietii si al mortii.
Ce simplu le-a aliniat sculptorul-Masa Tacerii (MASA APOSTOLILOR NEAMULUI)-aleea scaunelor, clepsidre ale timpului-Poarta Sarutului(MONUMENTUL INTREGIRII NEAMULUI), Biserica si apoi Coloana Fara Sfarsit(COLOANA SACRIFICIULUI INFINIT), toate pe aceeiasi axa, ca sa vezi drumul, caci Brancusi a gasit ,,Calea, Adevarul si Viata``.
Se spune ca la sfarsitul vremurilor toate neamurile se vor intoarce cu fata catre Dumnezeu.
Odata mi-a venit ideea ca ,,omenire`` vine de la ,,o menire`` si singura menire pe aceasta lume este indumnezeirea, adica mantuirea.

La mantuire poti sa ajungi de unul singur , sau casatorit fiind barbat cu femeie, asa cum scrie Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre Corinteni ( despre starea casatorita , necasatorita si vaduvie)luptandu-te in timpul vietii sau chiar in ultima clipa, precum unul din cei doi talhari,intre care a fost rastignit Domnul nostru Iisus Hristos, cand esti chiar sub poarta, cand treci din viata pamanteasca in moarte sau in Viata, in vesnicie.

Credeam ca-mi zambeai mie, ca te cunosc de o viata, credeam ca am sa mor cand am cazut si-mi tremurau firele de par precum gandurile, precum inima, iar tu vedeai cum banal ma scutur de praf.Si era adevarat si ce vedeai tu si ce simteam eu, e un drum pentru fiecare, singur sau impreuna, cu Dumnezeu inainte.

* Iubirea cheama iubire. Nu este atât de important ca să fii iubit, cât să iubeşti tu cu toata puterea şi cu toata fiinţa. * ( Constantin Brâncuşi )

6 comentarii:

Catalin spunea...

Ce-i făcuşi sărutului?
L-ai dus la Piasa ? :p

Danca Danela spunea...

Nu stiu ce e ,,Piasa`` ...dar e clar ca nu ti-am dus gandul unde m-a dus pe mine.Suntem multi, suntem diferiti, dar intram pe aceeiasi poarta toti.Ma inclin , domnule C!

Vera spunea...

Aparent s-ar spune ca e un arc de triumf, insa privind indeaproape este mai degraba triumful vietii asupra mortii.
Imi place mult ideea cu "omenire" si "o menire"!

Catalin spunea...

Adică ai luat poarta în spate şi ai dus-o la Dragonul american (numit Piasa sau Piasa Bird) descris,în 1673, de părintele Jacques Marquette...Şi din cauză că a stat dragonul pe ea...a ieşit şuie :)
Lăudabil este că ai adus-o înapoi :)
*
Tu te-ai gândit la turnul din Pisa...:)
Nu trebuie să te înclini. Pădurea blondă îţi va acoperi ochii şi nu mai am la ce să mă uit...

Danca Danela spunea...

@Vera iti multumesc , tu care stii multe limbi straine si vorbesti pe limba tuturor, te intreb daca in alta limba exista ceva care sa semene cu ,,omenire`` si sa insemne ,, o menire``?

@Catalin...n-as putea sa vorbesc de dragoni, fie ei ( mai ales) americani alaturea cu cea mai neinsemntata urma a sculptorului Constantin Brancusi

Vera spunea...

Nu,cred că este singura.Limba română e foarte interesant.Uite un cuvant frumos precum ”drag ”,citit de la dreapta la stânga dă ca rezultat ”gard ”,hihi

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog