Translate

marți, 19 iulie 2011

,,Moartea nu vine sa-i faci o cafea``



Pe vremuri aveam o colega de birou.Avea maini mici delicate, gambe subtiri si cel mai mult imi placeau ochii ei.Erau ca un fluture mare care-si deschide aripile si e cind mirat , cind uimit.
Cu sor-sa am fost colega la facultate.Si ea era frumoasa, o bruneta cu trasaturi fine si hotarate si cu un zambet pregatit in coltul gurii, de nu stiai cind se bucura si cind e ironica.Colegii ei erau in dificultae si asa fata asta si-a gasit perechea tocmai in Germania.Este medic, e apreciata, dar a semnat un contract ( daca asa i s-a cerut , ce putea sa faca) prin care timp de tz ani nu are voie sa nasca plozi.
Tatal fetelor a fost un traitor comunist.Spre sfarsitul vietii, dupa ce gustase din pensia postrevolutionara, amara pentru oricine s-a chinuit multi ani la pat cu o boala preabinecunoscuta, cu care mai degraba te imprietenesti decat sa te tavalesti.
Nu fusese la Biserica decat cind il botezasera parintii si pentru ca se casatorise devreme si inca nu-l tulburasera promisiunile partidului rosu, intrase in Biserica si pentru unirea in fata Lui Dumnezeu cu sotia lui.Cred ca fetele fusesera crestinate fara stirea domniei sale.Aci intelepciunea muierii isi spune cuvantul, dar intelepciunea vine dintr-o casatorie binecuvantata.

Fiica sa nu indraznea sa-i cheme un preot, il vedea chinuindu-se zile in sir.Ii respecta dorinta, nici ea nu stie ce inseamna Sfanta Spovedanie si nici Sfanta Impartasanie, dar ar fi facut orice pentru el.
Dar cu sila nu se poate nimic.In fond, respectandu-i dorinta, fata lui respecta una din poruncile Lui Dumnezeu : ,,Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta``?
Dar Mila Lui Dumnezeu e necuprinsa de mintea omeneasca, singurul care vede ce s-a petrecut in inima omului, caci singur omul acesta bolnav , in pat cu boala trupului si a sufletului, atat de pornit pana atunci impotriva preotimii si in genere a Lui Dumnezeu si Bisericii Lui, a cerut sa i se aduca preotul sa se marturiseasca.
,,moartea nu vine sa-i faci o cafea``pr Arsenie Papacioc

Mare lucru sa pleci in lumea de dincolo, unit fiind cu Hristos (Sfanta Impartasanie), cine stie cate pacate s-au ispasit prin boala care l-a tinut la pat.Unii au timp , unii pleaca fara sa fi purtat grija sufletului , rapiti fiind de tot felul de griji , niciuna scuzabila fata de ascultarea de Dumnezeu.Odata iesit din trup sufletul este luat ori de duhurile rele ori de cele bune.Depinde cu care s-a ingrijit fiecare suflet sa se uneasca de-a lungul vietii.Sfanta Impartasanie inseamna unirea cu Hristos, iar daca ea se face si in clipa plecarii sufletului din trup, oare cum va mai putea vreun duh sa ia sufletul acela?Nicicum, caci Hristos a Inviat!
E foarte important in ce stare e sufletul cind pleaca din trup.In acea stare va fi Judecat!De pilda, acu pot sa am fata senina , dar ganduri mincinoase si daca mor ...fata ramane cu trupul in tarana, dar sufletul se va infatisa in minciuna.Dupa cum suntem in acea clipa.Mare lucru paza mintii!(Rugati-va neincetat zice Sfantul Apostol Pavel ...si ce e greu sa zicem cu mintea in inima ,,Doamne miluieste``...e greu , suntem obositi de purtarile neascultatoare)

Pe fata cu ochii precum un fluture cu aripile deschise am mai intalnit-o de cateva ori in viata.O data la o lectie de tango si altadata cand avea o migrena zdrobitoare.
eram intr-un pelerinaj, nu stiu de ce venise, cred ca de plictisealasau pentru ca citise o carte despre viata unui duhovnic, a unui sfant .Fuseseram la mormantul parintelui Arsenie Boca si innoptasem la Manastirea Criscior, acu de dimineata eram in trapeza cu ferestre inalte si joase, fata cu pestele prajit din farfurii, auriu si proaspat, era un rasfat asa ca pentru iubitorii de placeri.(Infranare placuta :)!)Nici nu putea manca , nici nu putea bea ceva de durere.Si desi nu credea ca atingerea de Sfintele Moaste e ca o rugaciune a sfintilor pentru ea in fata Lui Dumnezeu, s-a atins totusi de ele.Cind il doare tare pe om , face orice , il cauta si pe Dumnezeu.Cind are bucurii e mai greu sa -si aminteasca faptul ca nimic nu poate fara El,, Fara de Mine nimic nu puteti face``Ce este acela ,,nimic``?Tu stii ?(,, Orice veti cere (de la Tatal) in Numele Meu, Eu voi face...``
Dumnezeu a vrut sa-i ia durerea care o necajea.
Oare ce bunatati vede Dumnezeu in inimile noastre cind ne da asemenea prajiturici din cofetaria Lui desi noi nu il ascultam , nu credem ca e bine sa facem asa cum ne-a lasat El prin Domnul nostru Iisus Hristos? (prajiturica din cofetaria Lui Dumnezeu cum zicea parintele Paisie Aghioritul)
Si nici minunea aceasta nu a adus-o in scaunul Sfintei Spovedanii, unde prin intermediul preotului stam fata in fata cu Domnul nostru Iisus Hristos, cel mai bun prieten al nostru.
A preotului este doar a deschide gura, caci Harul Duhului Sfant vorbeste prin el.
Asadar cine se fereste de preot sau zice vorbe rele despre preoti nu face bine , fiecare cu pacatele lui,preotul are Har nu pentru pacatele Lui , ci pentru ca primind Taina Preotiei , Dumnezeu l-a ales pentru a lucra prin intermediul lui.
La Judecata il va judeca pe el pt pacatele lui, pe mine pentru pacatele mele, nicidecum pentru ale preotului.

Intamplator cum neintamplator face Dumnezeu toate cele pe care ni le da, fata a ajuns sa-l sprijine de antebrat pe parintele Arsenie Papacioc de la Biserica pana la chilie.Din toata multimea aceea de oameni care se aduna in asteptarea binecuvantarilor si cuvintelor vii ale parintelui ,de cu zori, de cu noapte sau de cu rabdare de zile, ea care tocmai intrase pe poarta manastirii se gasea dintr-o data inundata de pacea, bunatatea , sfintenia marelui nostru duhovnic , a carui privire i-a ramas in inima ca o rugaciune smerita , un cer albastru, dar a carui privire de azi de la pranz ne-o urmari din cer.Dumnezeu sa-l pomeneasca si sa-l numere intre sfintii lui, sa-i ierte toate greselile cele de voie si cele fara de voie si sa-l odihneasca in pace.
Ne-o ocroti si ne-o intari intru Hristos parintele Arsenie Papacioc, nu ne-o lasa sa ne pierdem in indaratnicia noastra mult prea desteapta, sa pierdem dreapta credinta , iubirea , traditia care nu exista fara Sfanta Traditie.

sa-l pomenim pe parintele Arsenie Papacioc

,,Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc: - Eu recomand o stare de veselie interioară, lăuntrică, din inimă, o stare ce înseamnă rugăciune neîncetată. O stare de veselie adevărată, degajată de problemele vieţii, de problemele cărărilor vieţii, ale unuia şi ale altuia. O stare de veselie, cu orice chip. Dacă-i întristare, se clocesc ouăle diavolului. Este o stare de absenţă, de întunecare. Dacă un om nu moare de pe poziţia de trăire, de înălţare, de steag, toată creaţia suferă. Noi trăim într-o mare unitate, toată creaţia lui Dumnezeu este o unitate. Daca ne despărţim de marea unitate, suntem pe poziţie de anulare, de auto anulare. Deci, recomand o poziţie de trăire. Pentru că tragedia întregii lumi trebuie plânsă ca propriile noastre păcate. Şi starea de rugăciune înseamnă o stare de prezenţă. Eu ca duhovnic ce toată ziua stau de vorbă cu lumea care are nevoie de verticalitate, nu recomand nevoinţe. Recomand o stare de prezenţă permanentă, care înseamnă recunoaşterea forţelor de bine din tine.``
http://vlad-mihai.blogspot.com/2011/07/parintele-arsenie-papacioc-plecat-la.html

http://foaienationala.ro/deinutul-arsenie-papacioc-sunt-gata-mor-pentru-tot-ce-spun.html

Un comentariu:

Catalin spunea...

Unde în România sunt cele 3 icoane pe care Patriarhul Miron Cristea le-a sfinţit în apa Iordanului?

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog