Translate

marți, 29 martie 2011


Ai alunecat pe tobogan.Ai prins viteza si nu te poti opri sa ne privim in ochi.La o intersectie cu un alt tobogan , tot asa in viteza , te saluti cu o fata frumoasa, cu o doamna blanda, cu un baiat ca tine, cu un nesuferit care nu scrie chiar cele mai simpatice comentarii pe blogul tau.
Toboganul e construit ca un labirint .In el ca sa te misti intr una cu viteza, altfel trece ziua si vine urmatoarea si nu esti activ, aoleu,nu te poti ridica la suprafata, poti doar sa cobori, desi pare ca te tii la suprafata, in timp ce , repet mai dai de cate-o intersectie cu un alt om , ca si tine, ametit de togogan , ca de o baterie de vin sec si va salutati si va simtiti ca-ntre prieteni .
Ce esti tu?Esti tu , esti cel care vrei sa fii sau cel care doresc altii sa fii?
Pe tobogan nu poti sa fii tu, ca nu ai timp la intersectie sa te prezinti cu adevarat, acolo esti cum ti-ar placea sa fii vazut de ceilalti toboganari .Si apoi in viata de zi cu zi, cand te intalnesti cu oameni in carne si oase si nu mai poti sa fii cel din intersectie (ca deh, intri in conflict cu celalat eu al tau, acela de a fi tu asa cum esti).O , ce te mai plictisesc oamenii in carne si oase !O, in ce minciuna bine ascunsa traiesti!
Internetul este un tobogan care ne amesete viata.
Dar cine stie pe cineva care-l foloseste in exces?
Totusi daca stie cineva pe cineva care nu se dezlipeste usor de monitor, ii ofer aceasta hrana naturala , dar virtuala.
In caz ca nu se simte gustul sau mirosul sau celelate trei simturi nu pot detecta hrana, ofer din toata inima hrana Bunului Simt, celui de al saselea simt : Duhul Sfant ...care l-a hranit si pe Sfantul Niclae Velimirovici, asa cum ne-ar hrani pe oricare dintre noi, numai sa-l chemam:

,,Nimeni nu a avut cuvinte mai grele asupra culturii, modernitatii si modelor europene decat Sf. Nicolae, care le-a cunoscut din interior. Nimeni nu a osandit si a profetit asupra nocivitatii “ciumei albe” sau “demoniei albe” – asa cum numea Sfantul mult idolatrizata Europa, careia i se inchina astazi, cu veneratie de la intelectuali ortodocsi si pana la vladici - decat Sf. Nicolae, care a strabatut-o in lung si in lat. Ca episcop, a facut tot ce a putut pentru a indrepta cate ceva din starea in care se afla poporul sau. Dupa unele marturii, datorita lui, regele Iugoslaviei din perioada interbelica, Alexandru, s-a lepadat de apartenenta la societati secrete, ceea ce i-a adus, intr-un final, moartea, fiind asasinat. Iar cand nu a mai putut face nimic pentru poporul sau, atunci a dat drumul plangerilor dureroase, similare cu cele ale prorocului Ieremia, pe ruinele Ierusalimului devastat…``

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/03/17/sfantul-nicolae-velimirovici-noul-ioan-gura-de-aur-si-proorocul-suferintelor-celor-din-urma/


P. Justin Parvu: Sf. Nicolae Velimirovici este ultimul mare proroc al Creştinătăţii

După părerea mea, Sfântul Nicolae Velimirovici este ultimul mare proroc al Creştinătăţii şi dacă noi nu vom da ascultare sfaturilor şi avertismentelor sale, vom avea soarta pe care o are poporul Sârb, în această fărâmiţare în care se află acum. Pentru că ceea ce spune acest sfânt poporului Sârb este valabil pentru toate popoarele ortodoxe. Atunci când nu se mai mărturiseşte credinţa şi nu este cine să apere valorile credinţei, acea credinţă este moartă, după cum moartă va fi şi soarta acelui popor.

6 comentarii:

Anima spunea...

" Ce esti tu?Esti tu , esti cel care vrei sa fii sau cel care doresc altii sa fii? " Trebuie sa fim treji la strigatul sufletului...Ai dreptate! Prin credinta! Pupic

Catalin spunea...

Depinde de lăţimea de bandă...

Danca Danela spunea...

@Anima pai, nu?
@Catalin depinde doar de cine esti tu?

Vera spunea...

Omul fără credință e pierdut și n-ar mai fi el nici măcar 0,0001%...

Marcel Eremia spunea...

Da' blogu' nu-i tot un tobogan? Are toate caracteristicile descrise...

Da' înţeleg că nu toboganu' e problema ci omu' care se dă în el...

Mai grav e că de multe ori nici în viaţa reală nu suntem "cei ce vrem să fim ci cei care doresc alţii să fim"...

Danca Danela spunea...

@Marcel Eremia si blogul e un tobogan si toate informatiile in cantitate mult prea mare sunt un mega tobogan , ne-o ia creierul la vale:)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare