Translate

duminică, 6 martie 2011

Incepe , incepuE Duminica iertarii.
E greu sa ierti si e greu si sa iubesti,
Am aflat ca nu noi iertam si nu noi iubim , ci doar Dumnezeu chemat in inima noastra poate sa ierte pentru noi , ceea ce noi nu putem ierta altuia cu niciun chip.


http://apologeticum.wordpress.com/2011/03/06/duminica-iertarii-iarta-pe-aproapele-si-cere-iertare-de-la-el-ca-sa-fii-iertat-de-dumnezeu/
Si incepe Postul Mare.
Postul e porunca de la Dumnezeu, nu este optional.
Cine vrea sa se apropie de Dumnezeu, de iubire, se straduieste.Unde vede Dumnezeu dorinta si nevointa multe daruri trimite.

De luni pana miercuri e post foarte aspru.
Nimic nu se mananca.
Cine poate.
In general in calugarie se poate intampla.
Ascetii nu se hranesc zile intregi cu mancare, ci doar cuvantul Lui Dumnezeu le e hrana.

http://www.ortodoxia.md/postul-mare/232-postul-mare-calea-spre-impria-dragostei


Se spune ca altadata Lasatul de Sec era prilej de intalnire inainte de inceperea Postului Mare.
Altadata s-a intamplat sa se prelungeasca si in casa mea, la masa mea.Caci Dumnezeu mi-a trimis doi prieteni cu care ne-am ospatat , cu care ne-am mangaiat si ne-am bucurat.

Si-am facut planuri! Bune de vestire !

8 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Da' ce mănâncă Fuduleştii acolo? Că nu pare de Post aşa cum se recomandă în post. Adică în articol. :)

Danca Danela spunea...

Se numeste Chebaniţa.
La noi la juveţi e gustarea cu care se lasa post.
Ultima mancare cu branza , lapte si oua, inaintea Postului Mare.O facea strabunica mea scumpa, Miţa lui Manache.
Am ,,imbunataţit`` reţeta si am adaugat rondele de praz...sa nu fie dubii:).Si va multumesc pentru vigilenţta:)!

Carmenuta spunea...

Hmmm, ce bun a fost, ce vinulet bun ne-ati servit... Avem acu provizii bune la burtici pt zilele acestea de post...Si Fudulu e roz cu alb, numa bun de pus la post! ;))

Anima spunea...

Tare m-ai facut curioasa sa gust Chebanita dar nu acum ca suntem in post... :P Iti urez un POST LINISTIT!

Danca Danela spunea...

@Carmenuta :) am si fotografii mai bune decat fotomaneaua , vorba lui DL cel artist,dupa cum sunt si gustari mai bune decat cele din afara postului ...cum bine ziceai descoperim ce bune sunt prieteniile nautului pasta cu masline , cu rosii mici sau cu gogonele tocate marunt sau pasta de avocado cu ceapa rosie tocata marunt si cu o turta de paine framantata in casa si pusa in aburi pe masa.Vinul :) o solutie de continuitate intre viata de pe pamant si viata din celalalt pamant (,, va fi cer nou si pamant nou``) sau din vesnicie.

Danca Danela spunea...

@Anima : Eu as gusta din picturile tale , la tine pana si o Chebanita e ca o fata frumoasa.

Anonim spunea...

Mă bucur pentru voi toţi!
Interesante ... reţete, obiceiuri...

Danca Danela spunea...

@Danielle Wolf Multumim si poftim a ne bucura impreuna!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare