Translate

luni, 29 noiembrie 2010


Apa din izvorul sfintit de parintele Arsenie.Tinuta intr-un recipient , apa are acelasi gust si dupa 20 de ani.Este apa sfintita.Precum Moise a batut cu toiagul in piatra , asa parintele a sfintit acest izvor.Este o apa tamaduitoare , compozitia apei a fost supusa si cercatarilor stiintifice.
Este o apa care tine si de foame si de sete si mangaie lacrimile sufletului.


http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/11/parintele-arsenie-boca-intr-o-evocare.html



Maica Zamfira, cel mai apropiat discipol al parintelui , l-a urmat si l-a ingrijit pe parintele Arsenie peste tot.
Cu adevarat la Manastirea Prislop florile de pe morminte nu se ofilesc niciodata.Atat de multi pelerini aduc multumire pentru ajutorul primit prin rugaciunile parintelui Arsenie si a tuturor sfintilor nestiuti,incat florile nu au timp sa se ofileasca .Minunea este ca vin din ce in ce mai multi care au fost ajutati in chip minunat.





Smintelele, focul şi sarea



„Un om rău a semănat peste noapte – pe când paznicii dormeau – neghină, zâzanii, smintele în ţarină. Iar ţarina este lumea. Va fi sminteală, când faptele voastre nu corespund poruncii: Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca văzând ei faptele voatre cele bune să premărească pe Dumnezeu; dar sminteala cea mai mare când se va propovădui şi impune ne-existenţa lui Dumnezeu. Iisus zice că mai uşor le-ar fi smintitorilor de şi-ar lega de gât o piatră de moară şi s-ar arunca în mare. Impunerea ateismului e un păcat mai greu ca sinuciderea. Dacă mâna ta (faptele), dacă piciorul tău (căile), dacă ochiul tău (punctul de vedere – principiul) te smintesc, taie-le, scoate atare ochi de la tine. În judecarea faptelor altuia se întâmplă iarăşi o mulţime de smintele. Sunt mulţi ochi de scos. Că decât să vadă rău unde poate nu e, mai bine le-ar fi să fie orbi. De aceea a zis Domnul: A Mea e judecata! iar voi Nu judecaţi! De plidă o mulţime de fapte dumnezeieşti şi cuvinte ale lui Iisus au fost sminteală peste sminteală în Israel. Simtelele sunt judecăţi superficiale, prejudecăţi. Acestea ignoră principiile. Căci dacă ai şti, ai trăi principiile divine, ai fi curat şi nu te-ai sminti. Sminteala din ale sale grăieşte. De fapt cel ce se sminteşte fără de voie se mărturiseşte.



Focul e al Duhului Sfânt, care sărează, păstrează firea nestricată. Această păstrare e şi o asceză voluntară, o jertfă de sine a firii. Sarea e şi nevoinţă şi suferinţă şi pocăinţă. Înţelepciunea încă e numită sare. Sare sunt şi slujitorii lui Dumnezeu între oameni, ca să nu se strice natura omenească. Deci dacă slujitorii nu mai au rolul de sare, (fiind cu risc acest fel de a fi) iată vor fi călcaţi în picioare. Cinstea lor va fi terfelită. Şi de multe ori, pentru relele peste care au dat oamenii, se aude răsturnarea răspunderii în seama slujitorilor lui Dumnezeu. Vinovăţia însă e pe din două: Pentru înmulţirea neascultării a luat Dumnezeu sfatul de pe pământ. Cuvântul a ajuns predică în pustiu.

- Cât foc şi sare trebuie să ai, ca să înflorească pustia ca şi crinul!”



Prislop Luni

19.XII.49. Marcu 9,42-50;10,1



Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006.



6 comentarii:

Catalin spunea...

Sunt calde, încă! :)

Danca Danela spunea...

Fotografiile sunt calde, dar inimile sunt fierbinti de dragoste, altfel ...nu e cale catre Dumnezeu, asa caldicei cum vrem noi sa ne strecuram.

Marcel Eremia spunea...

Frumoasă şi meritată evocare...

Danca Danela spunea...

Spunea in predica un parinte , in ziua de 28 noiembrie, ca fiecare dintre noi care-l strigam pe parintele Arsenie ,parca am fi trecuti pe un pomelnic.

Carmenuta spunea...

Presară cinste şi vei culege încredere. Ar trebui ridicat şi recunoscut rangul lui de Sfânt! Musai trebe să ajung la minunata mănăstire. Frumoase pozele şi scurta descriere a izvorului cu o apă minunată!

Danca Danela spunea...

Parintele este Sfant, canonizat sau nu, ii simtim rugaciunile de acolo din cer catre Bunul Dumnezeu.Parintele a spus ca nu vrea sa fie scos din mormant pana la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos pe pamant.Unii preoti si mireni spun ca din smerenie a zis parintele asa.
Nu stiu ce va tine in loc de nu mergeti ...odata ce veti ajunge acolo o sa va fie dor sa reveniti inca de cum ati pasit afara pe poarta manastirii.
Sfantul parinte Arsenie sa va aduca la mormantul de la Sfanta Manastire Prislop!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare