Translate

miercuri, 17 noiembrie 2010


Anima, iti dedic aceasta fotografie !



Viata la tara nu e la fel de grea ca in trecut.Cred ca e mult mai grea decat in trecut, desi azi nu mai sunt razboaie, nu trec tancuri pe sosea ca sa ia stalpii de lumina taras, nici avioane ca sa intunece lumina zilei si sa-i faca pe oameni sa fuga in gradina sa se ascunda in maturi (niste plante care cresc inalte si cand se usuca sunt legate snop fiind bune de maturat curtea).
Duhurile rautatii par a se intinde pe orizontala.Pe verticala se ridica doar cei cazuti in genunchi.
Secte din loc in loc.Case de rugaciune ridicate din te miri ce bani , caci saracia nu se dobandeste asa usor.
Munca de o vara , trebaluitul in curte se face din zori si pana-n seara , asadar nu e greu sa fii sarac.Doar trebuie sa muncesti pamantul.Sa-l muncesti cinstit, cu frica de Dumnezeu.Sa nu stropesti via cu substanta cutare numai ca sa-ti creasca boabele la strugure cat o caisa, nici patlagelele ca sa roseasca pana da ghiocelul.
Oamenii astia nu razbesc niciodata minciuna din jurul lor? De teama se hranesc si ei cu minciuni? Caci ce poate sa fie salamul spalat cu otet ca sa nu mai lipeasca si sucul portocaliu cumparat cu pret gras de la magazinul din colt?Sau hainele pe care scrie Adidas ori D&G ?
Ce poate sa fie Sfanta Cruce facuta cu jena , sa nu fie vazut cand trece pe langa biserica?De ce ne-om rusina tocmai de Dumnezeu care e Adevar si nu ne rusinam de toate celelalte minciuni...cu care ne hranim?

Ionel e lautar.Le da bine din acordeon.De voie de nevoie mai merge si pe la morti.Cu o toba mare , care lovita zici ca scoala tot cimitirul si tot satul din stare.
I-a fost rusine , nu i-a placut deloc , dar s-a dus.
Lumea in sat ii zice Manache.Dupa tata-sau.Om bland , smerit , care nu s-a certat niciodata cu nimeni.Decat sa se fi certat , mai bine pleca incet capul in pamant, ridica umerii si pleca incetisor catre casa.
Ionel isi pune acordeonul pe umeri si canta cu ochii sclipind ,, sunt vagabondul vietii mele``.Acum pricep de ce-i spune lumea ,,Manache``dupa tata-sau, dupa blandete, dupa camarazii cu care se intalneste pe terenul vietii.



Gheorghe Dinica - Sunt vagabondul vietii mele

Asculta mai multe audio diverse

5 comentarii:

Catalin spunea...

Am uitat de dansatori!
Îmi rod unghiile!

Danca Danela spunea...

Sigur se va repeta spectacolul, la fel va fi, cu public putin , dar cu acelasi succes.

Exil in pamantul uitarii
DISTRIBUTIA:
Alexandra Ionita
Tudor Aaron Istodor
Richard Bovnotzky
Vanda Stefanescu
Valentin Stoica
Ana Craciun
Sanno Momo Peter
Judith State
Andreea Tanasescu
Regia si coregrafia: Andreea Tanasescu
Decor: Ana Craciun, Codina Dusoiu, Andreea Tanasescu
Costume: Codina Dusoiu, Andreea Tanasescu
Light design: Catalin Nicolescu
Prelucrare sunet: Catalin Cretu / Andrei Constantinescu
Multimedia: Vali Chincisan
Marionete: Ana Craciun

Anima spunea...

Multumesc mult pentru dedicatie! Ce surpriza frumoasa!Din partea lui Catalin sau a Danielei? :) Sper sa vad si spectacolul... Parintele Arsenie avea o vorba 'Respectarea celor zece porunci,plus a 11-a, IUBIREA. Asta e morala! Cat despre Ionica... fenomen si 'vagabond' mare domne! :)))

Carmenuta spunea...

vreau la ţară, la o căsuţă linistiţă, unde s-a aducă bărbatu o văcuţă http://catalinfudulu.blogspot.com/2010/11/capriciu.html#comment-form şi mai vreau să am parte de verdele din dansul ierbii în bătaia vântului...

Danca Danela spunea...

@Anima iti multumesc pentru bucurie:)!Ionel se lipta din greu cu cel rau, mai ales cu fumatul si mandria.Are insa o mare calitate, cand ii vorbesti intelege repede si stie sa spuna,,imi pare rau``.

Are ceea ce am vazut din ce in ce mai putin la oamenii de la tara...smerenie.

@Carmenuta sa va traiasca barbatul si sa va bucurati de vacuta...dar treziti-l pe barbat si nu-i mai dati azi nimic de mancare pentru ca a zis de vacuta ca fumeaza.Ceafa!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare