Translate

joi, 4 noiembrie 2010


Intr-o zi pe la amiaza, o zi insorita asa cum e noiembrie de azi l-am urmarit atenta pe Codrut.Eram in tramvai.Tramvaiul patru`s-unu, in care oamenii sunt unu`s-unu!
Tanar , frumos cladit, parul lui blond aspru si ravasit si ruptura puloverului negru cu dungi gri verticale, dezgolindu-i umarul, vocea timid barbateasca si ochii aceia caprui care nu pareau sa priveasca in lumea asta, il faceau sa semene mai mult cu Brad Pitt in filmul ,,Troia``, decat cu un cersetor trimis la intins mana de cine stie ce adult profitor.
Recita ...Ruga pentru parinti de Adrian Paunescu.

Altadata o fetita imbracata in roz canta la acordeaon melodii interbelice.

Si mai e unu, asta e teribil, toata viata si-a petrecut-o in canale, acum recita propriile poezii intr-un autobuz.Descrie perfect oamenii care i-au intins cate-un banut.Are versuri scurte si pentru cei care l-au ingenuncheat.
Merge trei statii pe un sens , apoi se intoarce.
Cine stie cat de aproape trebuie sa fie de hruba lui.

Am luat plasa cu spectacole indoielnice in sali de teatru consacrate, adesea cautand prestatia unor actori si ei consacrati.
Ce pacat ,unii dintre acestia se inchina la idoli , crezandu-se idoli,l-au scos pe Dumnezeu de pe scena inimii lor, cei din canale l-au poftit pe Dumnezeu in inima lor sub pamant.

De sub pamant ,in tramvai, un Brad Pitt din canale recita intr-o zi insorita ,, Ruga pentru parinti`` de Adrian Paunescu.
Era Codrut! Iar poetul, va fi intotdeauna ...Adrian Paunescu !

http://www.4000dpi.ro/blog/

Tudor Gheorghe - Antiprimavara (versuri: Adrian Paunescu)

Asculta mai multe audio diverse

3 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Frumoasă încheiere de spectacol, pardon, articol.

Danca Danela spunea...

@Si ce ziceti ca mai faceti, pardon, articulati domnule Marcel Eremia?

Marcel Eremia spunea...

Eu nu articulez pe nimeni. Doar pare... :)
În rest toate bune și frumoase ceea ce vă doresc și Dvs. :)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare