Translate

miercuri, 14 iulie 2010

Nu-i asa, ca n-ai stiut, ce e minciuna?




,,La răspântia în care ne aflăm acum (spirituală, morală, economică, politică etc.), unde sunt vigilii care să dea alarma şi cine sare să salveze şi să liniştească situaţia tragică în care ne aflăm? Puţini veghează şi dau alarma, mai puţini aud, căci mulţi se fac că nu aud, şi încă mai puţini sunt dispuşi să sară pentru a salva cetatea. Dar fără jertfirea intereselor proprii nimic nu se poate realiza pentru binele obştesc; iar diavolul a preluat rolul vigililor, el s-a instalat şi a devenit paznic, în schimb continuu, zi şi noapte, şi strigă la toate răspântiile.

http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/07/putini-vegheaza-si-dau-alarma-mai.html

Virgil Maxim, Imn pentru crucea purtată ``

Cata nevoie are sufletul omului de dragoste, prin ce locuri o cauta , catre ce suflete se indreapta sa o primeasca?
Raspunsul nu vine din directia in care sufletul isi cauta mangaierea, daca aceasta directie este doar catre oameni.
Devine de neinteles de ce oameni catre care indrepti sufletul neatins de hainele ce l-ar putea cat de putin acoperi, nu-ti pot raspunde cu aceeiasi sinceritate, cu dragostea pe care o ceri.Neputintele noastre omenesti nu ne lasa.
Suflete triste.Cea mai mare cadere a omului este tristetea, deznadejdea.
Cum poti sa descrii durerea sufletului?
E o durere pe care doctorul nu o poate dibui in realitatea ei,durerea sufleteasca e unica, asa cum unici suntem fiecare, cum numai Dumnezeu ne-a facut.
E o durere pe care doar Dumnezeu o stie.
E o durere care te duce catre uitarea Lui Dumnezeu.
Te duce departe de El pentru ca ai uitat ca El e tamaduitorul, doctorul doctorilor, singurul care vindeca durerea sufletului si a trupului.
Niste goi la minte si la suflet, plini de invataturi dobandite in scoli inalte ( probabil cu multe etaje...caci alta inaltime nu vad )pun in fata Sfintei Spovedanii, a celei repetate dupa nevoia sufletului,profesia de psiholog ...cata mandrie bieti posesori de patalamale!
De n-am uita ce ne invata Dumnezeu, de nu ne-am crede tari,fara Dumnezeu, destepti sau invincibili,fara Dumnezeu, doar pentru ca niste voci de langa noi ne indeamna : fii pozitiv, fii puternic, fii nu stiu cum...fara Dumnezeu.

,,Vai de cel prin care vine sminteala``

Sufletul unui artist, ca sufletul oricarui om, este vulnerabil, aplauze, ovatii, slava multa si desarta, care fac sufletul sa creada ca aceasta e dragostea, iubirea...vulnerabil si pentru ca deodata te simti responsabil sa dai inapoi aceasta dragoste...si nu mai poti, ca ce sa dai inapoi , daca ai primit o minciuna, fara sa stii ca e minciuna, fara sa stie ei ca te-au ovationat din jumatate de adevar.

Nu e totul sa ai o casa, desi pentru cei care nu au avut acoperis ori nu-l mai au, devine de neinteles... nu zice Dumnezeu sa nu judecam noi dupa mintea noastra?

Nu e totul sa ai sot, copii sanatosi, desi asta ti-ai dorit toata viata.Unele femei nu le au sau nu le votr avea niciodata.Nu poti trece oricum de tristete si deznadejde.Nimeni de langa tine nu te poate convinge ca alta ti-e menirea.
Nu zice Dumnezeu sa nu fii trist?
Zice, Bunul Dumnezeu...dar nu-L ascultam, nu-L auzim...doar atat zice Dumnezeu , sa-l chemam din inima cand ne intrsitam , cand suntem in orice fel de neputinta.

Draga Madalina,

Imi doresc din toata inima, ca macar in ultima clipa a vietii tale,sa fi spus ,,Doamne, iarta-ma , nu ma lasa``.
Numai Dumnezeu stie ce-a fost in sufletul tau si ce ,,indrumatori`` te-au impins catre tristetea fatala.
Stiu doar atat, ca ce mai putem noi face pentru tine sunt rugaciunile catre Dumnezeu, care sa-ti usureze sufletul , ca tare greu trebuie sa-i fi fost si mai ales ii este acum , cand din nefericire ...
Aceste rugaciuni sunt fie simple,, Doamne iart-o``, fie Acatistul celor adormiti, care se citeste 40 de zile si citirea tot 40 de zile din Psaltire... dar numai cu post.
Cu post si rugaciune se poate invinge tristetea , greutatea, pacatul, ispitirea ...acestea toate venite de la spurcatul.
,,Postul este necesar pentru smerenia trupului, caci atunci cand trupul se smereste se smereste si sufletul. ``
http://cuvioasacasiana.wordpress.com/2010/07/14/pocainta-este-schimbarea-vietii/
Cata tristete seamana in multe suflete plecarea ta...Dumnezeu sa apere sufletele oricui de deznadejde si de necredinta.


Doamne, ce popor am devenit noi, din trei oameni daca intreb unul nu va sti ce face Sfanta Spovedanie, Sfanta Impartasanie, la ce-s bune cele 7 Sfinte Taine si Invataturile Sfintilor Parinti, rugaciunea parintilor, sotului, fratilor, rudelor, prietenilor.
Doamne , ce popor suntem noi care ne intristam si disparem, ce popor ne-ai facut Tu , Doamne si cu ce pacate te-am izgonit noi ?De la cel mai ,, nevinovat`` gand rau pana la uciderea sfintilor, mocirlindu-ne prin hotie, mandrie, avorturi, zavistie, viclenie,nedreptate, judecati indreptate catre celalalt, mereu catre celalalt, atat de superficial indreptate catre propria fire mocirlita...

Omul nu e facut sa traiasca singur,dar omul singur fara Dumnezeu cel Adevarat,e un om singur.
In jurul lui pot sa strige cu mainile sus mii , milioane de oameni: ovatii, laude, strigate , extaz determinat artistic,scrisorele de admiratie.
Fara Dumnezeu nu exista viata.


Fie ca Dumnezeu sa o ierte,pe Madalina, sa ne ierte si pe noi, sa ne asculte, sa ne invete indreptarile Lui si sa nu ne paraseasca,nu pentru ca noi n-am merita sa fim parasiti , pentru cate pacate facem in fiecae clipa, ci pentru ca El e Milostiv si Bun fata de ascultarea fiilor Lui, aceia care urmeaza invatatura Fiului Lui Dumnezeu, Cel rastignit pe cruce pentru noi.

4 comentarii:

Carmenuta spunea...

o zi tristă.. S-a stins fata cu părul roş, dar pozele din Retezat m-au facut pentru o clipă să uit.. Rododendronii frumosi si pufosi.. Of,Retezatul meu drag...Si painea de piatra ruptă-n două...Superbe poze!

Marcel Eremia spunea...

Da, e trist ce s-a întâmplat...

Şi totuşi Omului i s-a pus în braţe un dar care se pare că nu este folosit cum trebuie de către mulţi: Alegerea!

Nu mă grăbesc să dau verdicte şi să fac acuzaţii însă sub nicio formă nu se justifică luarea propriei vieţi...

Danca Danela spunea...

@Carmenuta: imi pare bine ca-ti plac fotografiile, muntii te asteapta... de fapt de-om trai vremurile in care sa ne retragem in munti, va fi o mare fericire sa ne reintoarcem la fericire, la Dumnezeu

@Marcel Eremia: Sub nicio forma nu avem dreptul sa ne luam viata...gestul final nu mai este al nostru, este cel spurcat care ia viata , intr-o clipa, dupe ce nu ne vom fi ingrijit sa nu-i vindem sufletul putin cate putin.De aceea tot strig eu pe aici cu riscul de a ma ironiza un om din viata mea : ,, doamna cu crucea``, intoarcerea la Dumnezeu, la ascultarea invataturilor Lui,la modelul de urmat Iisus Hristos.Va multumesc pentru gandurile curate!Maica Domnului sa va acopere cu Sfant Acoperamantul ei!

Catalin spunea...

Un cal bălan care se face negru după ce ploaia îi dă jos vopseaua...

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare