Translate

luni, 12 iulie 2010

Te bumbacesc, prietene!

Bumbacarita ( Eriophorum vaginatum )e o planta crescuta prin grija , Mila si bucuria Lui Dumnezeu, undeva in muntii Retezat.

http://mybiosis.info/blogs/index.php?blogid=6

O alta bogatie a tarii acesteia.Privind-o mi-am amintit de prietenii mei.La vremea asta unii au obraz de matase , altii l-au pierdut, asa cum pierzi orice bogatie de nu esti treaz sa o aperi cu puterea Lui Dumnezeu, nu cu mandrie omeneasca.

Si mi-am amintit cum se prelucreaza bumbacul si mi-am amintit ca e permis sa-i bumbacesti pe prieteni ( din dragoste) mai degraba decat sa-i pierzi.
E la fel de usor sa pierzi prietenii, tot asa cum e usor sa ramai fara obraz.
Printre bumbacarite si florile Retezatului, de-ar fi venit in minte ori in inima un gand rau, Dumnezeu m-ar fi bumbacit indata ...multumesc, Doamne...Slava Tie Doamne!


Loli si Beni http://mybiosis.info/blogs/index.php?blogid=6

6 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Am să zăbovesc mai mult în a doua imagine, că-mi place, dar sper să nu se lase cu bumbăceală...

Danca Danela spunea...

@Catalin Fudulu: alta cale nu e , decat bumbaceala, acu alege tu cine sa ti-o administreze...constiinta proprie, vreun prieten ori direct o ceri de la Dumnezeu?

ogarafgan spunea...

Frumos Dăncuțo drumul lu matale prin munții românești. Și oamenii și floricelele :)
Frumoase rândurile trimise și gândurile către noi :)
Mulțumesc!
Pare rău că nu s-a putut, mă bucur pt drumețiile lu matali :)

Marcel Eremia spunea...

Frumos în Retezat...

Danca Danela spunea...

@ogarafgan : Ai baut vreodata ceai de rododendron?:)

@Marcel Eremia ... de unde ati tras concluzia ca e frumos in Retezat?Ca doar nu ati fi fost vreodata?:P

Marcel Eremia spunea...

M-am uitat și eu pe pozele de mai sus! :)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare