Translate

joi, 22 iulie 2010

si despre...
Zambeste !Larg sau mieros ori simplu, cu sinceritate.Drumul pana la adevar este lung si omul, nerabdator sa-l parcurga.
Am crezut ca m-am nascut intr-o lume buna.
Ani la rand m-am zbatut ca pestele pe uscat cu convingerea ca tot ce fac e bun.Cu mirarea dureroasa a intamplarilor inconjuratoare.
Ca tot ce era mai bun , nu era bun la nimic, pardon nu era cautat de nimeni.Un orice nimeni putea sa fie mai bun, pana cand din ce credeai ca tot ce faci e bun , ajungi sa intelegi ca nimic din ce ai mai bun sau mai rau , nu foloseste nimanui.
Cum sa separi binele de rau si cum sa descifrezi care zambet e doar larg sau doar mieros si care este simplu, ca o virtute...stiinta aceasta a venit doar dupa ce L-am cautat pe Dumnezeu, cand strigandu-L si nestiindu-L, mi-a raspuns .Am deschis ochii sa vad mai bine de unde vine raspunsul si El ma cara pe umerii Lui, cine stie de cata vreme.
Cum sa nu imparti lumea in bine si rau?
Nu e rau ce e rau , ci ceea ce oricat de rau ar fi nu ma intoarce la Dumnezeu.
Dumnezeu aceea fiinta de viata facatoare si nedespartita in trei ipostasuri:Tatal , Fiul si Duhul Sfant, singura fiinta care de mult ce ma iubeste, ma iarta si ma arata buna in cea mai putin buna valoare pe care o simt in aceasta societate mult prea folositoare ca sa ma apropie de Adevar.

5 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Se vede inima din prima fotografie...

ogarafgan spunea...

Flori de munte! Superbe! :)

Marcel Eremia spunea...

"Am crezut ca m-am nascut intr-o lume buna."

Aşa am crezut şi eu ceva vreme în urmă....

Danca Danela spunea...

@catalin fudulu, ceea ce se vede in prima fotografie este inima muntelui

@ogarafgan: flori rarisime de munte, la care ajungi dupa ce incerci putin noroi cu fundu` sau cu genunchii

@Marcel Eremia : am aflat ca m-am nascut intr-o lume in care daca nu ma pregatesc bine pentru cea de dupa , degeaba am trait in lumea asta pe care am crezut-o buna, care cand colo, ce sa vezi, ea e mult mai buna decat credeam eu, in ea soldatesc poeziile binelui.

Carmenuta spunea...

Dancutzule, tu stiai mai bine ca noi toţi că lumea asta nu are cum să fie bună... Totul e încercare. Bun e numai Dzeu! Muntele, efortul de a ajunge sus pe-un pisc sunt ingredientele perfecte care te îndeamnă să realizezi ce pură e natura şi ce murdari de păcate suntem noi oamenii...
Prima poză e superbă. De sus, norii mângăie trupurile obosite de urcat, şi le oferă spectacolul văii de dincolo...

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare