Translate

joi, 3 septembrie 2009

Amintiri din Kerkyra


uite asa
pitita sub fereastra lui
pe calutul cu motor
as atipi

si cand m-ar vedea
ca pe-o pisica adormita
sub fereastra lui
de mila sa nu ma trezeasca o furnica
s-ar apleca peste pervaz
in laturi dand obloanele albe
ca sa ma ia
sa ma dezmierde
pana acum
cand e dimineata

vrrrrruuuummmm


in insula Corfu toti oameni care locuiesc la ferestre cu obloane albe si toate furnicile si pisicile beau cafea si se plimba cu motoarele

3 comentarii:

ogarafgan spunea...

:) tocmai ma batea un gand sa ma duc prin grecia .... nush de ce, dar simt ca ma cheama!
poate ma cheama numai dorul din mine, poate ma cheama setea de frumos si linste sufleteasca ... sau dorul de-un zorba grecul ... mi-e dor de-o mare albastra si casute mici si albe, fara acoperis, mi-e dor de-o imbratisare calda si sincera, mi-e dor sa nu mai imi fie dor .... sfasaietor! .... si de-un motor! :)
miorlau!
frumos scris Danca! :)
dar cand nu scrii tu frumos?!

Danca Danela spunea...

inca nu plecasi? ia-ti trupul si transporta-l in Corfu ...tine-l pe plaja,plajele sunt grozave in Aghios Gordios, o localitate greceasca fara cusur...hraneste-l cu fructe de mare si cu soare...si cu tzatziki , apoi cu sufletul porneste spre hrana la Moastele Sfantului Spiridon.

Langa biserica e un magazin de icoane, al Sofiei, o sa vezi ca desi nu are in obiectul de activitate al pravaliei...te va servi cu o cafea grozava.

Imi plac grecii, tara lor , inimile lor.


la Kerkyra pe pamant grecesc , gasesti bucurii venetiene si savori frantzuzite.

tot nu plecasi? ce mai stai , bai...ce mai stai?

Monique spunea...

Da imi amintesc si eu de soare, de tzatziki, de motoare, de suflete calde,o excursie de trei fete cucuiete in Grecia acum .... o vesnicie.
Multumesc daniela!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare