Translate

vineri, 7 iunie 2013

Despre cum sa-ti aperi tara si neamul cind gloantele nu suiera, cind tunurile sunt la muzeu

 


,,Spunem si noi astazi asemeni studentilor condusi de Valeriu Anania (I.P.S. Bartolomeu ) la Cluj in 1946: pana aici democratia, de aici Romania!``
Ma intreb cine profita de boala denumita homosexualitate, cine doreste cu aprobari si legi imbolnavirea si moartea natiei?Nu stiu cine ar trebui sa raspunda,probabil ca fiecare dintre noi, dar mai ales cei care cred ca tin in mina legea.
 Sunt  , asa cum multe suflete de pe acest pamant sunt,indiferent de tara , limba ori cultura pe care o marturisesc, impotriva distrugerii sufletesti si trupesti a celor care se pot imbolnavi , precum si a celor ce deja sunt bolnavi, dar pentru care exista tratament si recuperare, salvare.
Cine aproba aceste legi ca si cine le sustine , ca si cine le propaga este echivalent cu un aruncator de grenade, cu un bombardier, cu distrugator! Asadar ma intreb, nu cumva e razboi si eu m-am imbracat in straie de sarbatoare si n-am vazut cind m-a lovit bomba?
Rog pe cei care nu pot fizic a veni sa se impotriveasca, sa aprinza acasa candela la icoana Maicii Domnului si sa se roage pentru luminarea mintii , a noastra a tuturor si pentru intarire intru Hristos si ca toate cele impotriva firii sa nu se intimple!

.
Impotrivire fara frica, caci fricosii vor intra in iad inaintea tuturor, iar frica nu e de la Dumnezeu ...

Rogu-va cetiti si articolele de pe Foaie Nationala si homosexualitate.ro:




  ,,Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua.``

 

 „Insusi Domnul, intru porunca, la glasul arhanghelului si intru trambita lui Dumnezeu, Se va pogori din cer si cei morti intru Hristos vor invia intai. Dupa aceea, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti, impreuna cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh, si asa pururi vom fi cu Domnul” (cf. 1 Tesaloniceni 4, 16-17);

 http://www.dervent.ro/biblia.php

 

 

 


 http://carteromaneasca.wordpress.com/2013/06/07/sambata-8-iunie-2013-marsul-pentru-normalitate-impotriva-casatoriilor-si-adoptiilor-homosexuale/

SFANTUL IOAN GURA DE AUR COMBATE HOMOSEXUALITATEA:

 “Cea mai dura interventie a lui Dumnezeu in istorie pentru reprimarea acestei faradelegi strigatoare la cer (HOMOSEXUALITATEA), a fost pe la anii 3500 de la facerea lumii, in cazul distrugerii cu foc si pucioasa a Sodomei si Gomorei. Cu toate acestea, omenirea si-a urmat cursul ei patimas si multi au primit si au transmis mai departe aceasta mostenire a rusinii si a blestemului.

“Pentru aceea i-a dat pe ei Dumnezeu intru patimi de ocara, ca si femeile lor si-au schimbat randuiala cea fireasca, intru ceea ce este impotriva firii.
Asijderea si barbatii lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins intru pofta sa unul spre altul” (Rom. 1, 26,27). 
…Ceea ce patimesc femeile cele desfranate, aceeasi patimesc si acestia[homosexualii], ba inca mai grozav ca ele, fiindca, desi contra legii, cel putin ele doresc impreunarea naturala, pe cand pederastii, (homosexualii) doresc ceva contra legii si in acelasi timp si contra naturii. Chiar de nu ar fi gheena si nici nu ne-ar fi amenintat cu osanda, totusi acest fapt este mai grozav ca orice osanda.
Pe unii ca acestia (pe homosexuali) eu ii consider mai rai decat pe omoratorii de oameni, fiindca e cu mult mai bine de a muri, decat a trai defaimat astfel de lume. Omoratorul de oameni a despartit sufletul de trup, iar acestia impreuna cu trupul au pierdut si sufletul. Ori si ce pacat mi-ai spune, nu poate fi egal cu aceasta grozava nelegiuire, si daca cei ce patimesc de aceasta boala ar simti grozavenia faptului ce savarsesc, desigur ca ar prefera o mie de morti, mai bine decat de a face asemenea fapte. 
Nimic nu este atat de uracios ca aceasta batjocura. Daca Pavel vorbind de curvie zicea: “Tot pacatul pe care l-ar face omul, afara de trup este; iar cel ce curveste, pacatuieste in trupul sau” (I Cor. 6, 18), apoi ce am putea spune de aceasta nebunie, care este cu atat mai rea decat curvia, incat nici nu mai avem ce spune ? Nu zic numai ca prin acest pacat tu nu ai devenit femeie, dar inca ai pierdut si dreptul de a fi barbat, caci nici nu te-ai schimbat in natura femeii si nici nu ai pastrat natura barbateasca, ci amandurora te-ai facut deopotriva tradator, vrednic de a fi alungat si batut cu pietre si de femei, ca si de barbati, fiindca ai nedreptatit si necinstit amandoua genurile.
Ce poate fi mai spurcat ca un barbat tavalindu-se in curvii ? Ce poate fi mai gretos ? O! Ce nebunie! O! Ce smintire! Dar de unde si cum a patruns in sufletul omului aceasta pofta nebuna, care a adus natura in halul celor ce se razboiesc, ba, inca cu atat mai rau decat ale acelora, cu cat si sufletul e mai inalt si mai bun decat trupul ? Vai noua, daca ajungem a fi mai fara de minte decat animalele necuvantatoare, si mai nerusinati decat cainii, caci nicaieri printre dansele nu vei gasi astfel de impreunare( homosexuala), ci natura-si cunoaste hotarele sale! Voi insa, care savarsiti acest pacat, ati facut neamul nostru omenesc mai necinstit decat necuvantatoarele, caci il batjocoriti prin asemenea fapte si va batjocoriti si insiva .”(Sf. Ioan Gura de Aur; coment. la ep c. rom. 1, 26-27).

 

Acatistul Sfantului Proroc Daniel

Acatistul Sfantului Proroc Daniel (17 decembrie)
Rugaciunile incepatoare:

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindeni esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele nostre, Stapane, iarta faradelegile noastre; Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru, Carele esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean. Ca a Ta este Imparatia si puterea si slava, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!
Condacul 1

Vas ales al lui Dumnezeu, si sfesnic al Luminii Celei neapropiate te-ai aratat lumii, Sfinte Proorocule Daniel, invrednicindu-te prin viata sfintita a prooroci cele viitoare. Pentru acesta, ca pe un iconom al tainelor dumnezeiesti si organ al Duhului Sfant te cinstim pe tine, cantand: Aliluia!
Icosul 1

Nascut din neam regesc in Vitora de sus, ai fost dus rob de mic copil din Iudeea in Babilon, impreuna cu Ioachim, imparatul Iudeii. Iar darul lui Dumnezeu s-a revarsat din frageda varsta in inima ta. Prin minunata judecata ai izbavit de moarte pe femeia lui Ioachim, Suzana cea curata din mainile judecatorilor nedrepti si desfranati. Pentru aceasta strigam tie:

Bucura-te, revarsat de zori al intelepciunii
Bucura-te, din pruncie daruit cu cinstea batranilor
Bucura-te, stiutor al celor ascunse
Bucura-te, cumpana a dreptatii dumnezeiesti
Bucura-te, arc intins de dreapta lui Dumnezeu
Bucura-te, raza purtatoare de lumina cereasca
Bucura-te, stalp al fecioriei si al intregii intelepciuni
Bucura-te, grabnic ajutator al celor ce-si pun nadejdea in Domnul
Bucura-te, ca legea Lui s-a aratat in inima ta vietuind
Bucura-te, faclie risipind intunericul necunostintei
Bucura-te, ca descoperi si rusinezi tot sfatul viclean
Bucura-te, flacara a Duhului ce arzi pe slujitorii patimilor
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 2

Frumos la chip si iscusit in toata intelepciunea, cunoscator a toata stiinta, cu adanca putere de patrundere si plin de ravna ai fost ales sa slujesti in palatul regelui Babilonului, impreuna cu cei trei tineri Anania, Azaria si Misail. Iar tu, ca si acestia, pazindu-ti curatia vietii si credintei, slujeai din toata inima Domnului, Caruia Ii aduceai neincetata cantare: Aliluia!
Icosul 2

Frumusetea izvorata din dragostea de Dumnezeu a stralucit pe fata ta si a Sfintilor trei tineri, Sfinte Proorocule Daniel, cand cu postul de suflet hranitor ati covarsit pe tinerii ce mancau la masa regelui. Caci dupa zece zile aratand mai frumosi si mai grasi la trup decat acestia, capetenia famenilor v-a ingaduit sa va paziti in legea cea binecuvantata:

Bucura-te, floare a postirii si rugaciunii curate
Bucura-te, vitejeasca lepadare de sine pentru slava lui Dumnezeu
Bucura-te, neclintita credinciosie in Cuvantul Lui
Bucura-te, inchinare, zbor al inimii catre cer
Bucura-te, inima invapaiata de dumnezeiescul dor
Bucura-te, cununa nevestejita
Bucura-te, ca alegand calea cea stramta, te-ai imbracat cu putere de Sus
Bucura-te, desfatare de duhovniceasca hrana
Bucura-te, implinire a voii dumnezeiesti
Bucura-te, biruinta asupra poftei si intinaciunii
Bucura-te, dezlegare de robia lor cea cumplita
Bucura-te, tarie a credintei si nadejdii celei dupa Dumnezeu
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 3

Binecuvantarea lui Dumnezeu s-a revarsat asupra ta si a celor trei tineri, caci El v-a dat stiinta si pricepere in orice scriere, precum si belsug de intelepciune, iar tu, Sfinte Proorocule Daniel, puteai talcui vedeniile si visele in lumina Duhului Sfant, intru Care ingereste cantai: Aliluia!
Icosul 3

Pe nimeni n-a aflat mai intelepti regele ca pe tine si pe Anania, Azaria si Misail. In toate intrebarile asupra carora el cerea dezlegare, cand era vorba de intelepciune si pricepere, va gasea de zece ori mai isteti decat magii si prezicatorii din tot regatul:

Bucura-te, cuget ingradit cu puterea Duhului
Bucura-te, pajiste inflorita a intelepciunii
Bucura-te, vistierie dumnezeiasca
Bucura-te, inaltime a cunostintei de Dumnezeu
Bucura-te, adanc al smereniei
Bucura-te, izvor de har pururea curgator
Bucura-te, covarsire a intelepciunii omenesti
Bucura-te, rusinare a falsei intelepciuni vrajitoresti
Bucura-te, cuvant deopotriva stralucitor cu viata minunata
Bucura-te, grabnic ajutor intru indreptarea vietilor
Bucura-te, parghie a intelepciunii ce surpi ratacirea
Bucura-te, calauza duhovniceasca in labirintul patimilor
Bucura-te, Sfinte Proorocului Daniel, de Dumnezeu inteleptite !
Condacul 4

Un vis a tulburat duhul regelui Nabucodonsor, incat a poruncit sa se piarda toti inteleptii de nu ii vor spune visul impreuna cu talcuirea lui. Ca niste pesti fara de glas au ramas toti talcuitorii de semne si vrajitorii pagani, numai tu, Sfinte Proorocule Daniel, ai cerut cu indrazneala vreme sa descoperi taina. Iar dand de stire prietenilor tai Anania, Azaria si Misail, ati rugat fierbinte milostivirea lui Dumnezeu si impreuna ati cantat: Aliluia!
Icosul 4

Atunci ti s-a descoperit, Sfinte, taina, intr-o vedenie de noapte si ai binecuvantat pe Cel Atotputernic. Munte intelegator ai vazut pe Preacurata, Pururea Fecioara din care S-a taiat, nu de mana, Piatra din capul unghiului, Hristos Dumnezeu. Si iata piatra a zdrobit chipul cu capul de aur, pieptul si bratele de argint, pantecele si coapsele de arama, picioarele o parte de fier si alta de lut, chip al inselaciunii ascunse in curgerea vremelniciei. Iar Piatra ce s-a facut munte inalt si a umplut pamantul, ai aratat-o lamurit drept Venirea Imparatiei lui Dumnezeu:

Bucura-te, vestitor al Intruparii lui Hristos
Bucura-te, ca ai insemnat mai dinainte nasterea lui Dumnezeu din Fecioara
Bucura-te, zugrav prin cuvant al dumnezeiestilor taine
Bucura-te, far ce descoperi gandurile inimii
Bucura-te, piatra a cunostintei de Dumnezeu
Bucura-te, vedere a celor mai presus de cuvant
Bucura-te, condei al Duhului ce scrie iscusit
Bucura-te, spic ce rodesti Bisericii painea cea cereasca
Bucura-te, fiu si mostenitor al Imparatiei
Bucura-te, frumusete a dreptei cinstiri de Dumnezeu
Bucura-te, strugure copt ce izvorasti vin de nemurire
Bucura-te, povatuitorule in cele de taina
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 5

Cazand cu fata la pamant, imparatul s-a inchinat inaintea ta, Sfinte Proorocule Daniel si a marturisit ca Dumnezeul tau este Dumnezeul dumnezeilor si Stapanul regilor, Descoperitorul tainelor, Cel Caruia se cuvine a canta intreit sfanta cantare: Aliluia!
Icosul 5

Chipului de aur facut mai apoi de rege nu te-ai inchinat nici tu, nici cei trei tineri care, parati fiind, au fost aruncati in foc pentru marturisirea dreptei credinte. Dar vapaia in roua s-a prefacut prin venirea Celui asemeni Fiului lui Dumnezeu, de a Carui vedere te-ai bucurat cu duhul, slavindu-L si binecuvantandu-L:

Bucura-te, marturisitorule preacinstite
Bucura-te, indreptatorule al credintei
Bucura-te, icoana insuflata
Bucura-te, carmaci iscusit al puterilor sufletului
Bucura-te, ca ne calauzesti la limanul pocaintei
Bucura-te, pahar al intelepciunii si dragostei de Dumnezeu
Bucura-te, ca din el ne daruiesti si noua celor insetati
Bucura-te, rug aprins de harul Dumnezeiesc
Bucura-te, ca venirea lui Hristos a stins vapaia pacatului cu roua Vesniciei
Bucura-te, risipire a desartei slave a lumii
Bucura-te, ramura de maslin purtata de porumbita Duhului
Bucura-te, rugatorule pentru izbavirea din cuptorul ispitelor
Bucura-te, Sfinte Proorocului Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 6

I-ai proorocit, Sfinte Daniel, lui Nabucodonsor alungarea dintre oameni, locuirea intre fiarele campului si asemanarea cu ele vreme de sapte ani pana va cunoaste ca Cel Preainalt are stapanirea asupra imparatiilor. Iar regele, neascultand de a-si rascumpara pacatele prin fapte de dreptate si milostenie, proorocia s-a implinit intocmai. Dupa acest rastimp, mintea i-a venit din nou si a suit iarasi la ocarmuire, aducand Domnului binecuvantare, lauda si preamarire si cantand: Aliluia!
Icosul 6

Regele Baltazar a necinstit sfintele vase luate din templul Ierusalimului si a preamarit idolii nesimtitori. Atunci i s-au aratat degetele unei maini de om, care scria in fata sfesnicului, pe peretele palatului. Tulburat cu duhul, si cum nici unul din inteleptii sai nu putea citi scrisul, nici sa-i faca cunoscut intelesul, te-a intrebat pe tine. Iar tu i-ai proorocit grabnicul sfarsit al lui si al regatului, pentru trufia inimii, macar ca stia cele savarsite de Dumnezeu cu tatal sau Nabucodonsor:

Bucura-te, certarea celor care se incred cu trufie in propriile lor puteri
Bucura-te, lant de aur al ascultarii de Dumnezeu
Bucura-te, ca ne intinzi vesmantul smereniei
Bucura-te, indrazneala prooroceasca
Bucura-te, chemare spre dreptate si milostivire
Bucura-te, iesire la lumina din impietrirea duhului
Bucura-te, ridicare a privirii la cer, cu darul Domnului
Bucura-te, ca ti-ai facut mintea casa a nepatimirii
Bucura-te, binecuvantare a indelungii rabdari dumnezeiesti
Bucura-te, ploaie tamaduitoare a rugaciunii curate
Bucura-te, sabie in mana Cuvantului lui Dumnezeu
Bucura-te, Sfinte Proorocului Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 7

In vremea lui Darius mezul, la sfatul dregatorilor pizmasi, nebuna porunca s-a dat ca oricine s-ar ruga vreme de treizeci de zile altui dumnezeu sau om in afara de rege sa fie aruncat in groapa cu lei. Dar tu, Sfinte Proorocule, in fata ferestrei deschise inspre Ierusalim, in fiecare zi ingenuncheai de trei ori, te rugai si laudai pe Dumnezeu ca si mai inainte, neincetat cantand : Aliluia!
Icosul 7

Gasind bun prilej, dregatorii l-au silit pe Darius, macar ca nu voia sa te piarda pe tine, Sfinte, si ai fost aruncat in groapa cu lei, pe care regele a pecetluit-o, insusi nadajduind ca Dumnezeul Caruia i Te inchinai si ii slujeai Te va scapa. Iar dimineata a alergat la groapa si te-a gasit nevatamat, caci Ingerul Domnului astupase gurile leilor. Atunci regele, bucurandu-se, a marturisit in scris la toate popoarele atotputernicia si vesnica slava a Dumnezeului Celui viu, in cer si pe pamant:

Bucura-te, jertfa curata lui Dumnezeu
Bucura-te, inima facuta altar
Bucura-te, neincetata pomenire a Domnului
Bucura-te, ca prin intreita ingenunchere aratai dreapta slavire a Sfintei Treimi
Bucura-te, intoarcere a mintii spre Rasaritul Cel de Sus
Bucura-te, izbavire din groapa pacatelor
Bucura-te, ca astupi gurile vrajmasilor nevazuti care vor sa ne sfasie
Bucura-te, pastor leilor si impreuna locuitor cu ingerii
Bucura-te, cetate intarita a Duhului
Bucura-te, fantana sfintita de iubirea dumnezeiasca
Bucura-te, buna vestire a slavei lui Dumnezeu
Bucura-te, rau de tamaduiri minunate
Bucura-te, Sfinte Proorocului Daniel, de Dumnezeu inteleptite !
Condacul 8

Infricosata vedenie s-a aratat tie, Sfinte Proorocule Daniel, in Babilon, despre imparatii ce aveau sa fie, inchipuite prin fiare, apoi despre Antihrist, Sfarsitul Veacului si Infricosata Judecata. Asa te-ai invrednicit a privi pe Cel vechi de zile sezand pe Scaunul maririi, in haine albe ca zapada, parul capului curat ca lana, tronul Sau flacari de foc, rotile Lui foc arzator. Un rau de foc se varsa si iesea din El ; mii de mii Ii slujeau si miriade de miriade stateau inaintea Lui cantand: Aliluia!
Icosul 8

Judecatorul s-a asezat si cartile au fost deschise, iar fiara cu hulitoare gura, careia i se daduse putere sa asupreasca pe Sfintii lui Dumnezeu, voind sa schimbe Sfintele Sarbatori si porunci, a fost omorata si trupul ei dat focului. Si iata pe norii cerului venea Cineva ca Fiul Omului, Caruia I s-a dat de catre Tatal Stapanirea, Slava si Imparatia in vecii vecilor.

Bucura-te, comoara a treziei duhovnicesti
Bucura-te, ca ne arati teama de Dumnezeu ca pe inceputul intelepciunii:
Bucura-te, ca sfarsitul ei e dragostea si patimirea pentru El
Bucura-te, izvor de tamaduire al patimilor ascunse
Bucura-te, iubire lamurita ca aurul in topitoare
Bucura-te, inaintevedere a celor de taina
Bucura-te, ajutatorule in razboiul nevazut
Bucura-te, floare a Pomului Vietii
Bucura-te, ca ai baut din apa vie a cunostintei de Dumnezeu
Bucura-te, ca ai cunoscut ca Tatal si Fiul una sunt
Bucura-te, oglinda curata a Duhului
Bucura-te, trambita a Iubirii Sfintei Treimi
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 9

Sfantul Arhanghel Gavriil ti-a talcuit alte doua infricosate vedenii despre tainele mantuirii si mania lui Dumnezeu ce va sa fie. Ti s-au desco-perit, Sfinte, Venirea Domnului Iisus Hristos si Patimile Celui fara de vina, pecetluirea proorociei si plinirea Legii, daramarea Templului si daru-rile mai presus de cuget ale harului, Venirea lui Antihrist in vremea covarsirii pacatelor, despre calcarea celor sfinte si adevarate si razboiul ce il va face sfintilor, cum in vreme de pace va dobori multi alesi si va fi nimicit nu de mana omeneasca. Pentru acestea, cu frica si cutremur ne inchinam lui Dumnezeu, cantand: Aliluia!
Icosul 9

Insusi Cel ce avea infatisarea Fiului Omului ti-a dat tarie spre a indura stralucirea slavei Lui. El ti-a descoperit, cum celui batjocoritor de cele sfinte i se va da putere sa puna uraciunea pustiirii in locul Jertfei Celei de fiecare zi, prigonind, ucigand sau inseland pe multi dintre cei alesi ca sa se lamureasca, sa se curateasca si sa se albeasca pana la sfarsitul vremii. Apoi va veni cumplitu-i sfarsit, cand se va arata marele voievod Mihail si va fi mare stramtorare, dar poporul dreptcredincios va fi mantuit. Iar cei ce dorm in tarana pamantului vor invia, unii la viata vesnica, altii spre ocara si suferinta vesnica. Si cei intelepti vor lumina ca stralucirea cerului, iar cei care vor fi calauzit pe multi pe calea dreptatii vor fi ca stelele in vecii vecilor:

Bucura-te, luceafar al Bisericii ce risipesti negura inselarii
Bucura-te, pazire a inimii de desertaciunea pacatului
Bucura-te, ca intelegem gandul trufas ca pe chipul uraciunii pustiirii
Bucura-te, noian de lacrimi si inchinare ce alungi cugetul fatarnic
Bucura-te, staruinta in post si rugaciune pentru milostivirea Domnului
Bucura-te, tamaduire si mangaiere ce vin din suferinta pentru Hristos
Bucura-te, purtare a Crucii si urmare a lui Hristos
Bucura-te, ferire de cursele unei paci inselatoare
Bucura-te, ca fiind razboiti de patimi cautam pacea de Sus
Bucura-te, aleasa cuviinta in fapta si cuvant
Bucura-te, smerenie ce ai mintea lui Hristos
Bucura-te, ca Darul cel mai de pret ce tine lumea e Sfanta Jertfa a Domnului Iisus
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 10

Pe idolul Bel, caruia ii aduceau jertfa babilonienii l-ai surpat, vadind inselaciunea preotilor pagani. Caci presarand cenusa, ai aratat urmele pasilor lor in templul pecetluit de rege si s-au aflat usile ascunse prin care intrau si mancau cele de pe masa. Atunci regele Cirus a cunoscut ca Bel nu este viu, ci lut si arama si s-a minunat de intelepciunea ta, izvorata de la Cel Caruia pururi ii cantai: Aliluia!
Icosul 10

Dar si pe un balaur socotit dumnezeu l-ai omorat fara sabie si toiag, aruncandu-i in gura cocoloase din rasina, seu si par, fierte la un loc. Prin aceasta ai aratat tuturor ca desi mare si infricosat, era doar o zidire stricacioasa, caruia nu i se cuvine inchinare:

Bucura-te, pecete a trezviei duhovnicesti
Bucura-te, ca ne presari in suflet cenusa pocaintei
Bucura-te, ca vedem in ea urmele furilor nevazuti
Bucura-te, ca descoperim pe cei ce mananca rodul ostenelilor noastre
Bucura-te, ca ranile noastre ascunse ni le faci cunoscute
Bucura-te, ca alergam la Hristos cu credinta spre tamaduire
Bucura-te, ca ne mijlocesti iertare
Bucura-te, inima in rugaciune, fereastra spre lumina dumnezeiasca
Bucura-te, alungarea balaurului ascuns
Bucura-te, ca ne inveti mestesugul duhovniciei
Bucura-te, intrare in Vesnicie pe poarta smereniei
Bucura-te, cel cu intelegerea de Sus
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 11

Mahnindu-se de pierderea preotilor lui Bel si a balaurului, babilonienii l-au silit pe rege, cu ingrozire de moarte, sa te dea lor. Si te-au aruncat intr-o groapa cu sapte lei flamanzi si ai stat acolo sapte zile. Iar Ingerul Domnului l-a luat pe proorocul Avacum de crestet si l-a dus in Babilon intru repeziciunea duhului sau. Si a strigat Avacum: “Daniele! Daniele! Ia mancarea pe care ti-a trimis-o tie Dumnezeu!” Iar tu ai binecuvantat pe Cel ce nu paraseste si nu uita pe cei ce-L cauta, cantand: Aliluia!
Icosul 11

Te-ai sculat si ai mancat, iar Ingerul Domnului l-a dus pe Avacum ina-poi in Iudeea. Iar a saptea zi, a venit regele sa te planga si vazandu-te sezand, a strigat: "Mare esti, Doamne, Dumnezeul lui Daniel! Si nu este altul afara de Tine!” Si te-a scos din groapa, iar pe cei ce voisera sa te piarda i-a aruncat intr-insa si i-au mancat leii inaintea lui:

Bucura-te, stralucirea proorocilor
Bucura-te, cel slujit de Sfintii Ingeri
Bucura-te, dragoste care nu cauta ale sale
Bucura-te, miel al lui Hristos, biruitorul mortii
Bucura-te, scut al credintei neclintite
Bucura-te, livada binemirositoare a nepatimirii
Bucura-te, binecuvantare peste lumea deznadajduita
Bucura-te, arca a nadejdii ce infrunti potopul ispitelor
Bucura-te, lauda si multumire pentru binefacerile lui Dumnezeu
Bucura-te, ca ne inveti sa imparatim cu mintea peste leii patimilor
Bucura-te, constiinta neamagita de gandurile viclene
Bucura-te, faclie a Duhului ce veselesti sufletele credinciosilor
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 12

Impreuna cu Anania, Azaria si Misail ai ajuns la adanci batraneti, intru care ati patimit taierea capetelor de la rau-credinciosul imparat Atic. Cand a fost sa-i taie capul lui Anania, a intins Azaria haina sa si l-a primit. Asemenea si pe al lui Azaria l-a primit Misail, iar pe al lui Misail l-ai primit tu, Sfinte Prooroc Daniel, iar in urma ti-au taiat si tie capul si ati cantat cu ingerestile cete: Aliluia!
Icosul 12

Dupa ce v-au taiat capetele, ele s-au lipit de trup si Ingerul Domnului v-a luat trupurile si le-a dus in muntele Gheval, punandu-le sub piatra. Iar dupa Invierea Domnului ai inviat impreuna cu cei trei tineri si v-ati aratat multora. Apoi iarasi ati adormit, urcand la cerestile lacasuri gatite voua de Tatal:

Bucura-te, mustrare a necredintei si indrazneala muceniceasca
Bucura-te, stricare a mrejelor pacatului
Bucura-te, marturisitorule al Invierii lui Hristos
Bucura-te, vas ales ce reversi in lume mireasma Mirelui
Bucura-te, veriga in lantul de aur al Bisericii
Bucura-te, icoana a frumusetii de rai
Bucura-te, pilda a patimitorilor de bunavoie pentru dragostea lui Dumnezeu
Bucura-te, grau curat in aria Domnului
Bucura-te, inima care odihnesti dragostea Tatalui catre Fiul
Bucura-te, al raiului locuitor si lumii indreptator
Bucura-te, biruire a omului vechi
Bucura-te, nume de inchinare, vrednicule de pomenire
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 13

O, Sfinte Proorocule Daniel, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, sa ne daruiasca lacrimi de pocainta si slobozire din robia patimilor, ca sa cunoastem dragostea si libertatea date de Hristos. Apleaca-te spre neputintele noastre si fii noua mijlocitor si indreptator, asa incat trecand marea acestei vieti sa se intipareasca pe fata noastra Chipul Fiului Unul-nascut al lui Dumnezeu cu a Lui stralucire si frumusete. Iar atunci, Sfinte, sa gasim milostivire la Infricosata Judecata, impartasindu-ne de viata cea vesnica, iar bucurandu-ne impreuna cu ingerii sa cantam: Aliluia! (de 3 ori).
Apoi iarasi se zice

Icosul intai

Nascut din neam regesc in Vitora de sus, ai fost dus rob de mic copil din Iudeea in Babilon, impreuna cu Ioachim, imparatul Iudeii. Iar darul lui Dumnezeu s-a revarsat din frageda varsta in inima ta. Prin minunata judecata ai izbavit de moarte pe femeia lui Ioachim, Suzana cea curata din mainile judecatorilor nedrepti si desfranati. Pentru aceasta strigam tie :

Bucura-te, revarsat de zori al intelepciunii
Bucura-te, din pruncie daruit cu cinstea batranilor
Bucura-te, stiutor al celor ascunse
Bucura-te, cumpana a dreptatii dumnezeiesti
Bucura-te, arc intins de dreapta lui Dumnezeu
Bucura-te, raza purtatoare de lumina cereasca
Bucura-te, stalp al fecioriei si al intregii intelepciuni
Bucura-te, grabnic ajutator al celor ce-si pun nadejdea in Domnul
Bucura-te, ca legea Lui s-a aratat in inima ta vietuind
Bucura-te, faclie risipind intunericul necunostintei
Bucura-te, ca descoperi si rusinezi tot sfatul viclean
Bucura-te, flacara a Duhului ce arzi pe slujitorii patimilor
Bucura-te, Sfinte Proorocule Daniel, de Dumnezeu inteleptite!
Condacul 1

Vas ales al lui Dumnezeu, si sfesnic al Luminii Celei neapropiate te-ai aratat lumii, Sfinte Proorocule Daniel, invrednicindu-te prin viata sfintita a prooroci cele viitoare. Pentru acesta, ca pe un iconom al tainelor dum-nezeiesti si organ al Duhului Sfant te cinstim pe tine, cantand: Aliluia!

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog