Translate

vineri, 16 decembrie 2011

E in tine!


Glumesc , iti intorci gandurile impotmolite in nisip si nu razi, gandurile isi schimba caii , din armasari albi in rapciugi colorate fistichiu.
Trasura se opreste stricata, la marginea unei paduri.Ea poate deveni oricand o casa pentru pasarele.
Plec pe jos.
Noapte... zi.
Dimineata.
Stropi de apa sarata care se preling pe fata.
Soarele se facu iar mic , cam cat fu si de dimineata.

Ma intind, ma risipesc, ma ridic , intai in genunchi,pornesc de ma ma inalt, pasesc, ma opresc , imi potrivesc bine pantofii cu toc , pantofi din acelasi nisip , cu toata frumusetea desculta si te intreb: Dansezi?

Alta dimineata.Ai vazut?
Era ceata.
Dimineata , cu ceata! Peste cana de ceai aburind o simpla si fugitiva privire amara cade fix pe felia de paine cu dulceata.

Dulceata de cirese amare,
Ca sa ma fac mare! :)
,,Întăi dragostea Ernest Bernea„Este în firea omului să învingă prin dragoste .Dumnezeu întrupat ne - a dezvăluit lumea nouă,adevărul,viaţa şi puterea prin dragoste.Omul este om prin puterea dragostei sale .Să iubeşti un copac ,o floare ,un copil,o femeie ,să iubeşti pămîntul aspru şi cerul boltit albastru ,să iubeşti totul ,chipuri şi sensuri ,totul : joc ,cântec ,lumină,jocul şi armonia cosmică ,să iubeşti indeosebi omul,fratele tău ,bun sau ticălos,tare sau slab,sa- l iubeşti pe Dumnezeu cu puterile tale însutite peste fiinţa ta legată de păcat . Cine nu iubeşte , nu are simţuri ; toate ferestrele ,de la firicelul de iarbă la steaua ce clipeste liniştea depărtărilor , i se închid .Grăuntele de bine şi frumos ce - l purtăm în inima noastră îl dezvăluie şi - l creşte dragostea ..Întăi dragostea .Dragostea care înfloreşte cireşul care creşte copilul ,care satură flămândul ,care mângăie răstignitul ,dragostea lui Dumnezeu pentru creaţia sa .Aşa vine pacea ,pacea adevărată ,pacea raiului şi a vieţii veşnice . Pământul e uşor sub pasul tău ,uşor ca zborul gândurilor pure ,omule , lumina creşte şi înfloreşte pe buzele ,pe ochii ,pe cerul minunilor puse acolo de degetul lui Dumnezeu .Când ai pornit să fii om să ştii că dragostea e cea dintăi virtute ,ea este semnul dezrobirilor .Cântecul tău se îneacă fără dragoste şi mâna ta bâjbăie .Caută sâmburele vieţii .E în tine !”``


,, Când un creştin se întâlneşte cu un preot trebuie să plece puţin capul şi să zică: În numele Domnului, binecuvântaţi-mă, părinte! Iar preotul îi va face semnul crucii pe cap şi va zice: Dumnezeu şi Maica Domnului să te binecuvânteze! Iar creştinul va zice în continuare. Amin! ``Pr Ioan

4 comentarii:

Vera spunea...

Frumoase randuri...
Dulceata de cirese amare...preferata mea!

Danca Danela spunea...

Mmmm , dulcetica de cirese amare:) ...si mai ai?Si primesti cu colindul?

Vera spunea...

Mai am, insa nu multa.
Sigur ca da

Danca Danela spunea...

Multumesc.Ma gandesc serios sa plantez cativa ciresi amari.Dar unde sa-i gasesc?

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare