Translate

duminică, 4 decembrie 2011

Momente de DuminicaPrin cuvinte, predica parintelui Nicolae , Duminica la Sfanta Liturghie, se aseaza direct in inima celor ce-au adunat ani de stiu a-i numera sau le-au pierdut sirul, iar prin cine se aduna langa parintele, copiii care au primit Sfanta Taina a Impartasaniei, parintele ne aminteste cum ne vrea Dumnezeu, ne vrea ca niste copii ,,caci a unora ca acestora este Imparatia Cerurilor``

http://fratiapentruadevarsicaritate.ro/invataturi.php

Cineva a intrebat pe altcineva,, de cind incepe cantatul colindelor`` ?Si i s-a raspuns:,, odata cu parastasul parintelui Arsenie Boca``(28 noiembrie) Si da, nicaieri n-am auzit colinde mai calde, mai tainice , mai nadajduitoare, mai smerite, mai copilarite si mai infratite decat acolo ....in noaptea de priveghere la Manastirea Prislop, alaturea cu parintele Petru Vanvulescu.Un nevoitor!

3 comentarii:

Vilhelm spunea...

Copii dragalasi!
Vino sa vezi magia Craciunului intr-o lume magica...ia gratuit cate animatii doresti ca sa-ti intampini vizitatorii pe blog cu magia sarbatorilor:
Craciunul este Magic

Vera spunea...

ce simpatic e pustiul intins pe spate ...ce privea?

Danca Danela spunea...

@Vilhelm Craciunul inseamna Nasterea Domnului in dreapta credinta!Si tu esti un copil dragalas?Atunci , ca si copiii pe care tu-i numesti dragalasi...sa mergi la Sfanta Spovedanie si la Sfanta Impartasanie si la Sfanta Liturghie.Daca ei pot sa se joace acolo, poti si tu...corespunzator grupei tale de varsta.

@Vera Imi pare bine ca mi-ai scris,am senzatia ca nu te-am vazut de zeci de ani.Iti raspund pentru ca te stiu fire sensibila , mai ales cind dai de pustime, cind am pus aparatul la ochi pustiul era ridicat pe varfuri sa vada ce carte are parintele, cind am facut clic pe declansator el era deja lat, cu ochii in schelele de pe tavan, biserica nu e terminata.(Am scos blitul, sa nu tulbur )

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare