Translate

miercuri, 19 octombrie 2011

Ganduri dintr-o excursie



Ieri am fost in excursie cu parintii!Numai aventuri, de la Dacia cu tarif de limuzina care ne-a dus pana in orasul mare , pana la autocarul cu scaune moi si suficiente locuri la geam pentru toti copiii(noi am stat in poala la mami si la tati, pe rand la geam , nu voiam sa ne despartim),pana la trenul acela de sub pamant facut probabil metru cu metru din oua , altfel de ce sa-i fi zis oare ,,metrou``?
Apoi am intrat intr-o curte cu multe cladiri si masini cu becurui colorate.La capatul aleii cu frunze cazute pe asfalt( era sa ne descaltatm, am crezut ca e covor)ne-a asteptat o tanti vesela, care ne-a bucalat un pic , bland , nu ca mosu` ala de la noi de pe strada care cum ne prinde de obraji, vrea sa se devina brusc ,,Nea Cleste``, zice uneori cind merge in zig zag ca iepurele de cimp ca el a vrut sa fie clestar, ori noi stim din povesti ca asta trebuie sa fie o oglinda sau cam asa ceva si nu inteleg nimic, nimic ce e cu mosu asta, mosul de clestar.
Intram inauntru, peretii sunt curati, pe aici nu prea deseneaza copiii , ce-ar fi sa le aratam ce stim noi?Dar uite ca nu e timp , mami ne zguduie putin de umeri, stam cu ochii mari si vedem si-un nene vesel.Nu stiu ce vorbeste cu tati , dar el si citeste si vorbeste in acelasi timp.Oare cati ani va trebui sa mergem al scoala sa putem face acelasi lucru?
Si mai e ceva ce nu inteleg , de ce noi sa stam nemiscati , pe bancuta asta cind uite neni si tantile ( toti veseli)intra si ies pe toate usile si se intersecteaza( nu se lovesc, se evita impactul in ultima secunda, cred ca unii au cheie), uf!
A mai venit o tanti vesela catre noi, scoate o punga maaaaaaaaaaaaare ( in soapta:maaaaaaaaaaaaaaare)de bomboane si se uita la noi intrebator raspunzindu-si :,,voua nu va plac bomboanele , nu-i asa?``E gata sa le bage inapoi in poseta ei , dar in timp ce vorbeste cu tati si citeste ce-i da mami , ma roaga sa le tin eu.Nu indraznesc sa le desfac , sa nu le fie si lor cald, dar tanti isi aminteste si le desface ea, ba chiar ne da cate una s-o racorim in gurita.
Mami se duce pe un scaun in fata noastra, tati e langa ea, impreuna cu o tanti grasuta ( vesela si asta).Mami intinde mana si vad ca strange pumnul, ca doar nu vrea sa se ia la bataie cu oamenii astia veseli...poate a zis tati ceva nepotrivit, nu stiu , ca tanti cu grija pentru bomboanele sufocate de caldura ne ia afara.
Ne intreaba cate si de toate , inclusiv daca i-am data sa bea apa la catelusa mea, din sticla.Eu i-am dat , e adevarat, dar ea nu prea a baut.
Ne face o fotografie, mami si tati fac si ei o fotografie in alta parte, mai mult mami, tati zice ca nu are parul aranjat, nu-l primesc acolo asa ca ni se alatura noua, noi il primim ca e dragut , de obicei face tot ce-i cerem.
Mami se intoarce cu o fotografie superba zice ea si tata , iar noi ne miram , ca nici ea nu avea parul aranjat, cum de pe ea au primit-o si pe tata , nu?Si nu numai ca nu era aranjat, si-l tunsese de tot.
E cald , canta pasarelele , ca la noi cind rasar papadiile si poti sa mergi descult in iarba.
A fost o excursie frumoasa, ne-am pus tot felul de intrebari, am aflat ca unii dintre voi, care sunteti mai veseli,ne- ati trimis gandurile voastre bune si Dumnezeu a zis ca erau rugaciuni.Pentru toate acestea mami are o fotografie superba si acum abea peste un an mai vine sa se fotografieze.Sper sa primiti si voi multumirile noastre pentru ca am petrecut o excursie grozava in orasul vostru cu oameni veseli si Dumnezeu la fel sa va zica si voua ca sunt rugaciuni.
Dumnezeu si Maica Domnului sa va binecuvanteze!

http://din--dragoste.blogspot.com/2011/01/unde-e-iubirea-mea.html

2 comentarii:

Poze colorate spunea...

Gandurile pe care le-ai scris sunt foarte frumoase ca si pozele de altfel. Felicitari

Danca Danela spunea...

Dumnezeu ne bune ganduri bune in cap , dar navalesc si cele mai putin bune si chiar cele rele si nefolositoare, iti dai seama ce lupta frumoasa e acolo?Iti multumesc pentru vizita, te rog sa faci si aici o vizita : http://www.4000dpi.ro/blog/?p=2886 , voua fotografilor va sta bine impreuna cu aparatele de gat si cu vorba picurata din vederea cea buna.

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare