Translate

duminică, 2 ianuarie 2011

Dobandirea Duhului Sfant

,,Bucuria mea``...cuvintele cu care ii intampina pe toti oamenii (chiar si pe cei cu ganduri rele) Sfantul Serafim de Sarov, acela care timp de 1000 de zile nu s-a ricicat de pe lespede rugandu-se neintrerupt.
Asa i-a intampinat sfantul chiar si pe cei care l-au batut ...,,bucuria mea``...nu ti-ar placea sa te primeasca oricine asa?

http://vlad-mihai.blogspot.com/2011/01/sfantul-serafim-de-sarov-despre.html

5 comentarii:

Anima spunea...

Cata puritate in pozele astea!Frumos... Sa ne rugam pentru dobandirea Duhului Sfant! PUPIC :)

Danca Danela spunea...

@Copila e nascuta in ziua Sfantului Nicolae si botezata de Sfantul Stefan ...iar taticul ei nu o recunoaste, dar Duhul Sfant din puritatea copiilor e usor de recunoscut.

Marcel Eremia spunea...

Şi mai e tătic, "tăticul"?

ducu spunea...

La multi ani si dvs si sa aveti un an nou plin de sanatate si bucurie! Doamne ajuta!

Danca Danela spunea...

@Marcel Eremia ...,,taticul`` nu mai e nici preot , caci prin divort un preot isi pierde preotia , este caterisit .Scrie in Sfanta Scriptura ca aceste vremuri le traim, in care si dintre cei alesi vor cadea prada ispitelor...mare grija trebuie sa avem de suflete.
Imi pare rau de el , de nevederea din ochii sufletului care-i intuneca bucuria tuturor darurilor pe care i le-a dat Dumnezeu.
Apropos de dorinte, ca mai toata lumea ureaza ,, implinirea tuturor dorintelor``...el si-a dorit sa fie preot pentru faima pe care o ai in sat,nu cred ca a stiut cat de mult il va costa acest fel de ,,minciuna`` , uite ca a devenit preot ,dar fara jertfa (ascultarea de Dumnezeu, post si rugaciune) a pierdut preotia.Cine stie ...poate asta e calea spre smerenie.

@Ducu :) M-as bucura sa ne vedem pe sus prin Muntii Fagaras sa-ti intru in bataia obiectivului fotografic la rasaritul soarelui...La multi ani! Sa fii sanatos , voios si dreptcredincios!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare