Translate

marți, 4 decembrie 2012

In ziua lui 28 novembre, la anul 2012

Ramonei , care tine ramura inflorita




(pentru cei aflati in mari dureri, mahniri si boli)
     Sfinte Preacuvioase Parinte Arsenie, indreptator al sufletelor noastre si tamaduitor al bolilor sufletesti si trupesti, ca cel ce ai fost impodobit cu adanc de cunoastere a fapturii omenesti, te rugam in vreme de durere si mahnire, cauta cu mila spre noi pacatosii fiii tai si mijloceste catre Preabunul nostru Mantuitor, iertare de pacate si vindecare de toata neputinta.
Parinte Sfinte ce ai mare indrazneala inaintea Tronului Ceresc, te chemam, cu amare lacrimi, dar cu nadejde ca cele spre vindecare sufleteasca si trupeasca, spre mantuire si sfintire, le vom dobandi prin tine, cel ce ne-ai incredintat prin aceste cuvinte: “Eu ma duc, dar de acolo de unde voi fi, am sa va ajut mai mult ca si pana acum”.
Dupa cum in viata pe cei aflati in mari necazuri si cumplite suferinte ii tamaduiai indata, si acum pe noi cei pacatosi, insa chemati cu dragoste parinteasca la mormantul tau incununat cu har ceresc si flori, ne primeste si ne mangaie, sfant si bun Parinte; ne scoate din negura pacatelor si a patimilor; ne daruieste binecuvantarea ca sa purtam crucea vietii spre inviere si luminare desavarsita.
Doctor si tamaduitor de orice suferinta, te rugam, vindeca-ne pe noi, fiii tai, si pe cei ce ii aducem in lacrimi si rugaciuni la crucea sfanta a mormantului tau, izvorator de pace, har si binecuvantarea ta de bun si sfant Parinte, iti multumim si te rugam sa ne fii mereu aproape cu rugaciunea si ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfant, spre slava marelui si minunatului nostru Dumnezeu si spre a sufletelor noastre mantuire. Amin!

http://cuvioasacasiana.wordpress.com/










Este Har…
- să iubeşti fără să fii iubit…
- să slujeşti fără să fii preţuit…
- să dăruieşti fără să ţi se mulţumească…
- să te jertfeşti şi fără să ţi se recunoască…
- să ierţi fără să fii iertat…
- să-l susţii pe cel care te-a lepădat…
- să rămâi liniştit, deşi eşti nedreptăţit…
- să crezi deşi nu vezi faţă în faţă…
- să crezi deşi nu eşti deplin lămurit…
- să investeşti clădind fără speranţe…
- să taci pentru a nu face rau aproapelui…
- să vorbeşti de dragul adevărului…
- să înduri fără să murmuri, fără să cârteşti….
- totul să-ţi aparţină, dar tu de toate bucuros sa te lipseşti… Luptă-te, suflete, ca să primeşti acest har!

Parintele Justin Parvu

Cuvinte, propozitii, fraze!

Noaptea de priveghere dinaintea zilei in care se face parastasul parintelui Arsenie Boca a fost mai calda decat in alti ani.
Ne-am oprit pe poteca ce duce catre mormantul parintelui , cateva zeci de oameni, intreband si primind raspuns de la doi din preotii ce l-au purtat pe umeri pe parintele Arsenie Boca , atunci in `89 cand a plecat la Domnul.
Am cantat si colinde , ca-n fiecare an...colindele de Craciun incep la mormantul parintelui Arsenie Boca.
Cateva sute de oameni s-au inchinat noaptea, coloana de lumanari aduse ca jertfa si spre cinstirea bunului si dragului nostru parinte Arsenie cobora din ce in ce mai jos , pe masura ce pelerinii urcau din ce in ce mai sus, mai aproape de locul unde oasele sfinte isi asteapta sorocul spre a se umple la loc de viata.La a doua venire a Mantuitorului pe pamant.Caci asa a lasat vorba parintele Arsenie, sa nu fie scos din mormant pana atunci.
Noaptea a trecut repede.Ne cunosteam toti fara sa ne cunoastem.Luna se inconjurase de un halou de lumina alba, iar acesta de unul mai ingust de culoare rosietica.O stea stralucea mai tare ca celelalte , se invecina cu luna.
Nu, nu ma gandesc ca inseamna ceva si ca e vreun semn.Dumnezeu nu lasa semnele la voia intamplarii, ci doar celor care cu smerenie le primesc.Si pana si cei care duc o viata sfintita nu se simt smeriti.


Zorii s-au ivit , a inceput sfintirea apei, agiazma mica, apoi Sfantul Maslu , una din cele 7 Sfinte Taine ale dreptei credinte,soarele si-a trimis razele intaritoare si a inceput Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.
Un sir de suflete curate din Mara Maramuresului, gatiti cu straiele lor de sarbatoare, tineri si tinere fete, femei mai in varsta cu straie mai inchise la culoare, cel mai inalt barbat al grupului purtand steagul cu trei culori, dimpreuna cu parintele din biserica satului, m-au facut sa stau neclintita si sa-mi plec ochii inlacrimati de bucurie.

Din primavara incepe cosntruirea unei biserici mari la Manastirea Prislop, sa incapem toti cind venim la parintele Arsenie Boca, sa nu mai tremuram si ...dupa cei trei ani cat va dura constructia va fi si canonizarea mult asteptata a Sfantului Parinte Arsenie Boca.

Unei calugarite pare-i-se ca trupul parintelui a fost rapit la cer.Se poate! La Dumnezeu totul se poate!Cine stie cui i-ar fi venit ideea sa faca altfel decat a lasat parintele cu vorba , inainte sa plece la Domnul.

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog