Translate

luni, 27 august 2012

Cucu! A zis asta micu, din simplul motiv ca la vremea aceasta , dupa Adormirea Maicii Domnului, cucu nu mai canta,dar el nu stie , ca e mic.
2012! Zic , dar nu e adevarat!

 Suntem in anul 7520 de la Facerea Lumii!

Sfantul Ierarh Calinic, trecut la cele vesnice in anul 1868, a fost staret al Manastirii Cernica vreme de 31 de ani. Amanand zidirea unei noi biserici, in manastirea sa, din pricina unor zvonuri despre sfarsitul lumii, Sfantului Calinic i-au aparut in vedenie Sfintii Nicolae si Gheorghe, care i-au aratat anul "7500, de la Adam", adica anul 1992. Acest an reprezinta mijlocul veacului al optulea.
Trecand anul cu pricina, s-a inteles ca acesta nu indica sfarsitul lumii, ci inceperea unor evenimente mondiale, care pregatesc sfarsitul lumii. In anul 1992 a avut loc unificarea economica si politica a doisprezece tari, in asa-numita Uniune Europeana. Tratatul privind Uniunea Europeana a fost semnat de Consiliul European, in data de 7 februarie 1992, in localitatea olandeza Maastricht.
Sfantul Nil Athonitul, intr-o profetie despre sfarsitul lumii, a spus: "Mergand spre jumatatea mileniului al optulea de la facerea lumii, acesta se va schimba si se va face de nerecunoscut. Cand se va apropia vremea venirii lui Antihrist, se va intuneca mintea omului de toate patimile cele trupesti ale curviei, si foarte mult se va inmulti necredinta si faradelegea. Atunci omul va deveni de nerecunoscut, schimbandu-se fetele oamenilor, si nu se vor mai cunoaste fetele barbatilor de ale femeilor. Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri. Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga. Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii. (...) Atunci, vazand Prea Bunul Dumnezeu pierzania neamului omenesc, va scurta zilele pentru cei putini care se vor mantui; ca se va sili Antihrist, cu slugile sale, sa insele si pe cei alesi. Atunci, fara de veste, va veni sabia cu doua taisuri si va omora pe inselatorul si pe cei ce-i slujesc lui."
Sfantul Cosma Etolianul, vorbind despre greutatile din veacul al optulea, spune: "In vechime, atunci cand oamenii voiau sa pedepsească pe cineva, faceau juramant si spuneau: "Sa-ti dea Dumnezeu sa te puna impreuna cu preotii ce se vor afla in veacul al optulea de la facerea lumii!" De aceea, fratii mei, cu anevoie pot astazi sa se mantuiasca patriarhii, preotii, duhovnicii si dascalii, fiindca acum suntem in veacul al optulea."
Parintele Dionisie Ignat, indemnandu-ne sa avem nadejde in Dumnezeu, spune: "Dupa scrierile Sfintilor Parinti, omenirea asteapta doua pericole infricosate: un razboi infricosator de mare si imparatia lui Antihrist. O sa fie un razboi infricosat, poate nu acum, dar in cativa ani. Asa va fi, ca nu vor mai cunoaste ca au fost oameni cei omorati. Suntem in vremurile de pe urma. Sunt semne vadite. Acuma, numai Dumnezeu stie care va apuca inainte, razboiul acela care se asteapta, ori imparatia lui Antihrist. Noua nu ne-a ramas altceva decat sa ne pregatim. Sa ne pregatim prin pocainta, spre marturisire curata, ca nimenea nu se poate mantui, decat numai prin pocainta, adica prin marturisirea pacatelor inaintea parintelui duhovnic."

sursa:http://www.crestinortodox.ro/editoriale/veacul-optulea-137115.html

Atunci va incepe veacul al optulea, precum zice Solomon: "Fa parte la sapte si la opt" (Ecclesiast 11, 2). Acest veac nu va avea sfarsit. Pe cei drepti ii va aduce in veselia cea nespusa si in odihna cea vesnica, in timp ce pe cei pacatosi, in pedeapsa cea nesfarsita. Dupa invierea mortilor, oamenii vor deveni nestricaciosi si nemuritori, raiul - vesnic, iadul - nesfarsit, iar veacul acela, netrecut."

Un comentariu:

Catalin spunea...

Numai ca de la toamnă vom fi în anul 7521 ;)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog