Translate

sâmbătă, 14 iulie 2012

Sinaia, anul 2012.
Mama si fetita.
Lipsuri de tot felul, familie mare, haine de capatat.
Putina credinta ori putina nadejde!
Chipul mamei pastreaza ceva din chipul Reginei Maria, poate suferinta si nadajduinta!

Zmeurica si frunzele verzi si cosurile impletite din fasii de alun inmuiate in apa, ori din nuiele de dud, au ceva din chipul copilei, iar copila are ceva din chipul mamei, dar nu la trasaturi ma refer.

Ce avem unii de la altii?Suferinta, iubirea?

Iau cate o zmeurica intre degete,apoi  o zdrobesc de cerul gurii, urc incet pe scarile de piatra, impletesc gandurile, cosuri de diferite marimi.Cu cine seman?Cu cine ar trebui sa seman?Oare ce mi-o fi dat Bunul Dumnezeu de facut si n-am facut?
Ajung la Manastirea Sinaia si , de parca as veni pentru prima data aici, descopar cat de buna este apa izvorului de la intrarea pe poarta manastirii.
Apa!Apa curata!Cu apa curata trebuie sa ma aseman!


"Nedreptatile pe care mi le-au facut altii mie nu cer nimanui sa le regrete, caci eu le uit; acelea pe care le-am facut eu altora, nu cer nimanui sa le ierte, caci eu le regret."

Tache Ionescu (Take Ionescu)

Take Ionescu ...la Manastirea Sinaia
...unde este acel izvor de apa vie
"N-are doar sarcina de vitejie de a slulge cu sabia hotarele naturale, ci are si sarcina cuminteniei de a se transforma ea insasi, ca sa iasa nu numai o alta Romanie geografica, dar si o alta Romanie sufleteasca. Nu e destul sa fie numai in statistici cauza nationala, trebuie sa fie si in suflete."

7 comentarii:

Vera spunea...

Care o fi povestea lor?...

Danca Danela spunea...

Com Moroieni, sat Glod, Str Sanatoriului nr.39, Mirita M Elena...aici se petrece povestea lor.
Tu stii povesti?

Vera spunea...

Sigur ca da

Danca Danela spunea...

Stii povestea cu barca de la Hanul lui Manuc , suit in ,,ghe``, dupa ce-a trecut seara de ora 9?

Cătălin spunea...

Și zici că te-ai avântat pe la semaforul de pe Valea Prahovei...

Danca Danela spunea...

Nu chiar pe la semafor, mai dus un pic mai sus, intrebandu-ma ce e cu atatea elicoptere negre si cu atata survol pe capul lor, adica pe al nostru?Da` de ce ma intrebi, nu te mandrisi cu nimic azi si-ti era dor?:)

Cătălin spunea...

Am sa-ti spun intr-o zi impara ;)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare