Translate

duminică, 6 mai 2012

Orice inger este necesar , insa doar cel bun este de urmat

M-a sunat Gheorghe.
El spera sa intalneasca o femeie interesanta.
Ma uit la mine, intrebandu-ma ce ar putea fi interesant, la o femeie ca mine ?
Desigur , doar daca m-as intalni cu Gheorghe.
Dar Gheorghe nu ma intalneste pe mine , ci pe el , in fiecare om in care se poate oglindi interesant pe sine.
Eu cred ca am o problema!In cazul acesta as asculta un disc superb cu Alexandru Andries.
Atunci el , Gheorghe, are o problema, motiv pentru care ma uit la un film romanesc:
Ingerul necesar.Ca nu l-am vazut si aud ca e interesant.
Ca poate devin o femeie interesanta .
Ce stii tu Gheorghe?Ce stii tu cate ma framanta!?
Da-ti spun , ca sa nu fac pe interesanta tocmai cu tine, iti spun , ma framanta cat de necesari ne sunt ingerii si cum sa-l urmez doar pe cel bun de la Bunul si pentru ca toate cuvintele se joaca , ma framanta suplimentar si care e necesarul unui inger ?

....................................................................................
Ma intalnii cu Gheorghe!

Jorj stie multe si frumoase.
Dar ca sa fi putut constata asa ceva nu fuse nevoie nici sa fiu frumoasa, nici desteapta si nici interesanta.Fuse necear doar sa fiu eu , eu ca mine.

Jorj...multumesc!
Jorj, mai vorbim noi!Pa!


Urc intr-un troLEU
ma simt ca un FLUTURAS galbior
urca si un pui de z`meu,
cred ca are 17 ani
si mai sa-i vina fluturasului
putere de Leu sa rapuna z`meuRICA


ce facea ?

repeta ca un disc de vinil stricat acelasi lucru.
dar nu orice lucru

o pangarire, o bravura adolescentina vulgara

ceea ce ma facea sa nu ma mai simt ca un fluturas galbior si nici sa mai vad frumuseti africane, adica sa  ma joc prin cuvinte si sa-i zic troleibuzului LEU, devreme ce troleul e un simplu troleu

si-atunci mi-am amintit ca puterea nu e in pumn, in vorbe , in afara mea


ci in mine

RUGACIUNEA
 care ma salveaza intotdeauna cind ma tem , cind ma deranjeaza cineva si vreau sa plece pentru ca nu slujeste Bunului Dumnezeu: si ma tulbura , fie ca e gand , om sau animal ori ce-o fi.

„Apărătoare Doamnă, mulţumiri pentru biruinţă, izbăvindu-ne din nevoi aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne pe noi dintru toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te Mireasă, purururea Fecioară!“

N-am apucat sa termin sa o zic pana la capat ( dar pentru ajutorul primit imediat si ca o multumire am spus-o de trei ori)si bietul baiat, caruia ii zisesem ,,fiul zmeului``, a plecat in spatele troleului, unde nu era nimeni.Biet baiat cu mintea stapanita de intuneric.
Aparata de Maica Domnului sunt eu ca mine ...
nu ca un fluturas, nu ca un z`meu, nici macar ca un troLEU.
Ce stii tu ...Jorj?Ce ziceai Jorj?
Aha da...asta ziceai
,,Din pacate nu am fost pregatit sa te intalnesc.Clipa aceea va veni in curand.Sentimentele mele raman neschimbate``  (Final necesar pentru Inger necesar)

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare