Profesoara de romana imi apare in imaginea gandului, cu fata ei rotunda , cu parul corect strans la spate , intotdeauan parca purtand o bluza ori un pulover alb pe bustul ei planturos , corect acoperit de imbracaminte, lungindu-si gatul inainte si in sus, prelungind feminitatea de lebada cu elongatia cuvantului eleganta rafinata de curtoazia buzelor rujate insesizabil, apoi parca facand o pauza muzicala pe un portativ al compozitorului limbii romana, pronunta ca un actor dupa prelungi exercitii de dictie, accentutand consoana de la sfarsitul cuvantului si parca era un expir doinit , un of implinit, un adevar rostit .Si ziceam dupa profesoara , dar ritmat, in drum catre casa ,maimutarind neintelesurile, cu gandul la un baiat de care poate chiar ma indragostisem:,,didahii, didahii, didahii-di-da-Hii``Ziceam tot doinit, cu un of neimplinit, cautand sa aflu un adevar rostit-nerostit.
Andrei
Adrian
Antim Ivireanul
Adrian Fageteanu
Sfantul Antim Ivireanul- Andrei dupa numele mirenesc-canonizat in ziua de 20 iunie 1992 , praznuit astazi in calendarul ortodox
Arhimandrit Adrian Fageteanu - declarat mort de 7 ori in decursul vietii ,si inviat tot de 7 ori, plecat la Domnul anul trecut, intr-o zi de toamna
Ziua aceasta de toamna, frumoasa ca mierea zilei de anul trecut, ziua praznuirii Sfantului Antim Ivireanul, l-a trecut pe parintele Adrian Fageteanu pe lumea cealalta.
Altadata , cind a fost eliberat din inchisoarile comuniste, era tot asa o zi frumoasa de toamna, tot a praznuirii Sfantului Antim Ivireanul.
„Am dobândit un rugător în ceruri”
,, părintele arhimandrit Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici, a afirmat:„Este foarte interesant că mutarea la ceruri a părintelui s-a produs chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Antim Ivireanul. Nu este întâmplător acest lucru pentru că părintele a fost vieţuitor la Mănăstirea Sfântul Antim din Bucureşti, făcând parte din mişcarea Rugul Aprins, alături de stareţul nostru, preacuviosul părinte Calinic Cărăvan. Mai mult decât atât, părintele Adrian va fi prohodit la Mănăstirea Lainici, chiar în ziua preznuirii Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. ``
Petrecut cu rugaciuni , cu flori , cu dragoste, ucenicii si cei cu evlavie pentru iubirea de Dumnezeu marturisita de parintele Adrian Fageteanu de-a lungul vietii, si-a aflat mormantul langa altarul vechii biserici a manastirii.
Deasupra mormantului o creanga a marului batran , arcuia plina de roade, marturisirea frumusetilor si minunilor Lui Dumnezeu.
Niciun nor nu era pe cerul albastru.Cerul senin ii oglindea parintelui lumina in care a plecat de pe pamant.
Doar dupa ce mormantul a fost acoperit cu pamant si s-au aprins candele , un inger cu o trambita a traversat cerul. Un norisor ca un inger canta padurii de fag care inconjoara valea, valea plina de rugaciunea nevoitorilor Sfintei Manastiri Lainici.
Ultimele cuvinte ale parintelui arhimandrit Adrian Fageteanu:
”Smerenia e cel mai mare dar de la Dumnezeu, izvorul celorlalte. Să aveți smerenie. Și jetfelnicie. Iar de ai supărat pe cineva, să-ți pară rău și să te împaci cu el.”
Randuri despre viata parintelui Adrian Fageteanu, pe saitul de la ,,Bucovina profunda``:
http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/10/04/parintele-adrian-fageteanu-16-nov-1912-%E2%80%93-27-sept-2011/
Sfantul Antim Ivireanul cel praznuit astazi, arhimandrit Adrian Fageteanu luat sub protectia sfantului, roaga-se si pentru noi cei obositi de lumeasca trecere, sa ne bucuram si sa marturisim tuturor acest mijloc de imbogatire!
Didahiile- mijloc de imbogatire spirituala si culturala:
http://www.parohiabrezoi.ro/documente/didahii.pdf
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu