Translate

luni, 10 decembrie 2012

,,toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri``(Matei 26, 52)

Sfantul Petru a avut o tentativa de a-L apara pe Hristos cu sabia, in gradina Ghetimani, cand i-a taiat urechea lui Malchus, sluga arhiereului, dar Mesia i-a amintit ca

“cel ce ridica sabia, de sabie va muri”.

Mesia, Iisus Hristos Domnul, Fiul Lui Dumnezeu, care este ,,Calea , Adevarul si Viata``, Unul Nascut care din Tatal s-a nascut mai inainte de toti veci, care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, s-a coborat din ceruri si s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria si s-a facut OM.

Om si Dumnezeu in acelasi timp, a spus  “cel ce ridica sabia, de sabie va muri”.

Aseara domnul Ponta, primul ministru al Romaniei, ponta in discursu-i (scursui) acelasi lucru...,,cel ce va ridica sabia , de sabie va muri``

Nu cumva  sa fie vorba de cel ce va ridica sabia impotriva adevarului , nu cumva tocmai acela sa cada de mania Lui Dumnezeu, de sabia Sfantului Arhanghel Mihail care spune: ,, Spre inimile cele necurate, care vin intru preacurata casa a lui Dumnezeu, fara mila intind sabia mea``.

Nu demult parintele Iustin Parvu, arhimandritul de la Manastirea Petru Voda, periculosul nonagenar, ne-a transmis ca vom fi tradati,, va vor vinde``...,,e vremea muceniciei``

Surprinsa biata lume aseara de anunturile telefonice ale primului ministru, caci la telefon a fost anuntat ca secuimea e de mare ajutor, folos si nu mai stiu ce, nici ei nu stiu sa spuna de ce.

In aceste vremuri ii pot numi ,,ai nostri`` mai degraba pe secuii(care nu-L au pe Dumnezeu) care ne urasc de moarte, nu de acum, de peste secole,decat pe romanii care sunt cozi de topor ale globalistilor.

Si ii numesc pe secui ori pe vrajmasi ,, ai nostri`` pentru ca pe ei ii stiu de impotrivitori, nu ma surprind, asadar de teama faptelor lor, strig mereu pe Dumnezeu.
Dar ai nostri, chiar ai nostri, care nu mai sunt ai nostri ci ai lor , ai intereselor lor...cum sa-i mai plang Lui Dumnezeu.


“cel ce ridica sabia, de sabie va muri”.

Sa nu creada nimeni ca te poti impotrivi Lui Dumnezeu, sa nu creada nimeni ca se poate trai fara Dumnezeu, fara iubire, fara adevar, fara Iisus Hristos Domnul, fara nasterea si invierea Lui, fara Maica Domnului, iar daca cineva crede altfel ...acest gand e sabie, sabie deasupa capului si a inimii necredinciosase.

M-a impresionat intotdeauna discursul regelui, Regele Mihai I de Romania,fie ca-l auzeam pe furis, furis fata de sistem si fata de parinti, iniante de `89, fie ca mai apoi l-am ascultat cu o stare de eleganta si de bucurie pe care mi-o transmitea.
Ma simteam respectata, valorizata.
L-au cercetat pe Regele Mihai I si Regina Ana, atat parintele Cleopa arhimandritul , cat si parintele Arsenie Boca protosinghelul si au zis ca vrednic este.
Pentru credinta lui si tara il iubeste si il primeste, iar atata duh bun pe care-l raspandeste in aparitiile majestatii sale, nu poate veni decat dintr-o credinta si dintr-o frica de Dumnezeu.

Ma ingrijoreaza insa alianta cu englezii, cum de s-au gandit acestia sa-l primeasca la ei in palat taman in ziua de Sfantilor Arhangheli Mihail si Gavril, zi in care majestatea sa cuvenise-va a fi fost la Sfanta Liturghie  si nu in capela reginei Angliei primind binecuvantatri eretice.
Nu se poate sa slujesti la doi domni.Si Lui Dumnezeu si lui mamona, nu se poate!Si nu cred in urmasii regelui.Am zis!
Pe Regele Mihai mi-ar placea sa-l vad rege si macar pentru o zi!Dar nu cred in inima curata a celor care vin dupa Majestatea Sa.

“fiindca esti caldicel, nici fierbinte, nici rece, am sa te vars din gura Mea” (Apoc. 3, 16)
 (este valabil pentru oricare dintre noi)

http://www.razbointrucuvant.ro/2011/05/05/avva-iulian-lazar-duhovnicul-schitului-prodromu-multumescu-ti-tie-doamne-ca-mi-ingadui-sa-vorbesc-cu-tine%E2%80%9D/



Asadar cel ce este impotriva adevarului si nu-l marturiseste este cu o sabie deasupra capului, si-o tine cu propria mana si el decide cand de oboseala starii acesteia si din din nevede a Lui Dumnezeu, isi va taia singur capul.

Cel ce nu leaga mintea cu inima, nu-si va putea opri sabia necredintei de a desparti capul de inima.

Ce poate o minte , oricat de stralucita , fara iubire?
Ce poate?
Nimic nu poate!

O doamna e fotografiata ingenuncheata intr-o biserica.Imaginea este folosita in campania electorala si distribuita electorilor.
Batranele ori femeile locului, frumos imbracate in straie populare sunt imprejur, dar nu-s ingenuncheate.
Sa nu fie oare evlavioase?
Aceeiasi doamna mergand in vizita ori spre inchinare poate in Tara Sfanta, poate anul trecut...punea biletele in zidul evreiesc.Evreii, cei nebotezati, care se numesc jidovi, nu cred in Iisus Hristos Domnul, ei inca il asteapta pe Mesia, sunt cei din neamul care l-au rastignit pe Iisus Hristos, Domnul nostru, acum 2012 ani...
Dumnezeu vede toate acestea ale noastre, rabda si asteapta sa ne intoarcem la adevar, la a avea inima curata, stie despre fiecare fir de par din capul nostru, d-apoi cum sa nu stie ce e in inima.

Un om credincios Lui Dumnezeu, are insemnata pe chip ,,Lumina fetei Tale Doamne``.

,,Evanghelia mintii curate
Matei 6, 22-33
Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat. Iar de va fi ochiul tau rau, tot trupul tau va fi intunecat. Deci, daca lumina care e in tine este intuneric, dar intunericul cu cat mai mult! Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va lipi si pe celalalt il va dis-pretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona.  
De aceea zic voua: Nu va ingrijiti pentru viata voastra ce veti manca, nici pentru trupul vostru cu ce va veti imbraca; au nu este viata mai mult decat hrana si trupul decat imbracamintea ? 
Priviti la pasarile cerului, ca nu seamana, nici nu secera, nici nu aduna in jitnite, si Tatal vostru Cel ceresc le hraneste. 
Oare nu sunteti voi cu mult mai presus decat ele ?
 Si cine dintre voi, ingrijindu-se, poate sa adauge staturii sale un cot ? Iar de imbracaminte de ce va ingrijiti ? 
Luati seama la crinii campului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. 
Si va spun voua ca nici Solomon, in toata marirea lui, nu s-a imbracat ca unul dintre acestia. Iar daca iarba campului, care astazi este si maine se arunca in cuptor, Dumnezeu astfel o imbraca, oare nu cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor? 
Deci, nu duceti grija, spunand: Ce vom manca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom imbraca? Ca dupa toate acestea se straduiesc paganii; stie doar Tatal vostru Cel ceresc ca aveti nevoie de ele. Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua.

Cand un om care nu este crestin se intoarce catre natura, sa o citeeasca si sa o talcuiasca, are lumina unei singure candele: mintea; cand un evreu se indreapta catre natura, sa o citeasca si sa o talcuiasca, are lumina a doua candele: mintea si revelatia veche; dar cand un cresin se indreapta catre natura, sa o citeasca si sa o talcuiasca, are lumina a cinci candele: mintea, revelatia veche, revelatia noua, Biserica si puterea Duhului Sfant. Cine, asadar, vede mai bine: cel cu o lumina, cel cu doua sau cel cu cinci ? Fara indoiala ca toti pot citi cate ceva, dar nici vorba ca cel cu cinci luminari va vedea mai limpede si mai departe decat ceilalti doi.``

http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/duminica-3-dupa-rusalii/predica-duminica-treia-dupa-rusalii-71609.html


 minciuna a ajuns demult la guvernare, la guvernarea tarii, a tarilor , a pamantului.
Imbracata frumos, cu hainele cele mai scumpe , minciuna se infunda in cate-un suflet, in urechile lui, in ochii si rarunchii lui, si umbla cu sufletul pana prinde radacini.
Atatia dumnezei sunt peste tot, ca bietii oameni costumati in hainele cele frumoase, orbi si surzi si fara simturi , cind zic ,,doamne`` si nu zic ,,Doamne`` primesc apa la radacina minciunii.O apa tulbure si puturoasa, prielnica minciunii.

Fiecare avem haine frumoase printre cele ponosite, sau macar cea mai putin ponosita intre toate celelalte, in noi toti se cuibareste minciuna, doar ca unii dintre noi il alegem pe Dumnezeu, il vedem, il stim , il urmam, dar ce pacat ca intalnind orbi, nu le devenim toiag.Dar cand minciuna se faleste la televizor, cand toata desfranarea primeste coronite din flori olandeze, cum de nu mai e rusine, cum de nu mai e nimeni sa-i rusineze pe mincinosi?


Suntem vanduti, cum ne-a avertizat parintele Iustin Parvu, arhimandritul octogenar si periculos pentru vrajmasii Lui Dumnezeu,suntem vanduti de-ai nostri...

Fiind Ava Veniamin bolnav de moarte, ucenicii se rugau langa patul lui pentru insanatosire. Dar batranul, auzind pentru ce se roaga, le-a zis: Rugati-va pentru omul meu cel dinlauntru, sa nu se imbolnaveasca acesta; de pe urma trupului n-am avut mare lucru de castigat, iar acum, ca-i bolnav, nu simt nici o pierdere (Pateric).

,,Daca mintea se intoarce de la Dumnezeu, il tagaduieste sau il huleste, faclia sufletului se stinge, fereastra se astupa si carmaciul sufletului, mintea, aluneca si cade in prapastie. O, cum se intuneca atunci sufletul! Ce razmerita-i intrinsul si cum se clatina orbecaind afara din cale ! Drept calauza e luat un fugar, drept lumina o scanteie fara viata, ce degraba stingandu-se, il lasa pe cel dus de ea in seama unei simtiri trecatoare, careia repede ii ia locul o alta, si astfel zburatacind de la o dorinta la alta omul cade intreg in intunericul nepatruns al deznadejdii. Atunci sufletul sfarsit de puteri se preda cu totul trupului: trupului care si el s-a facut intuneric si orbire, lipsit fiind de lumina intelegerii. Trupul ajunge carmaci. Orbul duce pe orb, si amandoi cad in prapastie.``

Suntem in Postul Nasterii Domnului, la televizor se vorbeste despre craciun, cu un mos suprins nud si facnd dus, daca mintea se intoarce de la Nasterea Domnului si se indreapta catre alt dumnezeu, sufletul se intuneca, intr-atat incat nu mai cunoste nimic din ce cunostea prin arborele lui genealogic.

Sfanta e Nasterea Domnului, iar pe mos craciun, daca mos nu inseamna ,,cel vechi de ani`` si nu are legatura cu Dumnezeu, il fac paine si-l mancam impreuna.
El e atat de bun incat e imposibil de data asta sa nu ne placa tuturor.
E din coca de paine, facuta cu faina si maia ( drojdie, apa calduta si putin zacar), la care se adauga si ulei...la un kg de faina 200 ml ulei.Ochii sunt dinntr-o maslina decupata.Semintele sunt de susan si dovleac.Iar caciuloiul e colorat cu suc de sfecla rosie.



Intoarce sabia ta la locul ei, ca toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.
www.biblia-ortodoxa.ro
CAPITOLUL 26
Vestirea cea din urma a Patimilor lui Iisus. Ungerea din Betania. Cina cea de Taina. Suferintele din Ghetsimani. Tradarea lui Iuda. Prinderea lui Iisus. Infatisarea inaintea arhiereilor. Lepadarea lui Petru.
1. Iar dupa ce a sfarsit toate aceste cuvinte, a zis Iisus catre ucenicii Sai:
2. Stiti ca peste doua zile va fi Pastile si Fiul Omului va fi dat sa fie rastignit.
3. Atunci arhiereii si batranii poporului s-au adunat in curtea arhiereului, care se numea Caiafa.
4. Si impreuna s-au sfatuit ca sa prinda pe Iisus, cu viclesug, si sa-L ucida.
5. Dar ziceau: Nu in ziua praznicului, ca sa nu se faca tulburare in popor.
6. Fiind Iisus in Betania, in casa lui Simon Leprosul,
7. S-a apropiat de El o femeie, avand un alabastru cu mir de mare pret, si l-a turnat pe capul Lui, pe cand sedea la masa.
8. Si vazand ucenicii, s-au maniat si au zis: De ce risipa aceasta?
9. Caci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea saracilor.
10. Dar Iisus, cunoscand gandul lor, le-a zis: Pentru ce faceti suparare femeii? Caci lucru bun a facut ea fata de Mine.
11. Caci pe saraci totdeauna ii aveti cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna;
12. Ca ea, turnand mirul acesta pe trupul Meu, a facut-o spre ingroparea Mea.
13. Adevarat zic voua: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune si ce-a facut ea, spre pomenirea ei.
14. Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducandu-se la arhierei,
15. A zis: Ce voiti sa-mi dati si eu Il voi da in mainile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginti.
16. Si de atunci cauta un prilej potrivit ca sa-L dea in mainile lor.
17. In cea dintai zi a Azimelor, au venit ucenicii la Iisus si L-au intrebat: Unde voiesti sa-Ti pregatim sa mananci Pastile?
18. Iar El a zis: Mergeti in cetate, la cutare si spuneti-i: Invatatorul zice: Timpul Meu este aproape; la tine vreau sa fac Pastile cu ucenicii Mei.
19. Si ucenicii au facut precum le-a poruncit Iisus si au pregatit Pastile.
20. Iar cand s-a facut seara, a sezut la masa cu cei doisprezece ucenici.
21. Si pe cand mancau, Iisus a zis: Adevarat graiesc voua, ca unul dintre voi Ma va vinde.
22. Si ei, intristandu-se foarte, au inceput sa-I zica fiecare: Nu cumva eu sunt, Doamne?
23. Iar El, raspunzand, a zis: Cel ce a intins cu Mine mana in blid, acela Ma va vinde.
24. Fiul Omului merge precum este scris despre El. Vai, insa, acelui om prin care Fiul Omului se vinde! Bine era de omul acela daca nu se nastea.
25. Si Iuda, cel ce L-a vandut, raspunzand a zis: Nu cumva sunt eu, Invatatorule? Raspuns-a lui: Tu ai zis.
26. Iar pe cand mancau ei, Iisus, luand paine si binecuvantand, a frant si, dand ucenicilor, a zis: Luati, mancati, acesta este trupul Meu.
27. Si luand paharul si multumind, le-a dat, zicand: Beti dintru acesta toti,
28. Ca acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor.
29. Si va spun voua ca nu voi mai bea de acum din acest rod al vitei pana in ziua aceea cand il voi bea cu voi, nou, intru imparatia Tatalui Meu.
30. Si dupa ce au cantat laude, au iesit la Muntele Maslinilor.
31. Atunci Iisus le-a zis: Voi toti va veti sminti intru Mine in noaptea aceasta caci scris este: “Bate-voi pastorul si se vor risipi oile turmei”.
32. Dar dupa invierea Mea voi merge mai inainte de voi in Galileea.
33. Iar Petru, raspunzand, I-a zis: Daca toti se vor sminti intru Tine, eu niciodata nu ma voi sminti.
34. Zis-a Iisus lui: Adevarat zic tie ca in noaptea aceasta, mai inainte de a canta cocosul, de trei ori te vei lepada de Mine.
35. Petru i-a zis: Si de ar fi sa mor impreuna cu Tine, nu ma voi lepada de Tine. Si toti ucenicii au zis la fel.
36. Atunci Iisus a mers impreuna cu ei la un loc ce se cheama Ghetsimani si a zis ucenicilor: Sedeti aici, pana ce Ma voi duce acolo si Ma voi ruga.
37. Si luand cu Sine pe Petru si pe cei doi fii ai lui Zevedeu, a inceput a Se intrista si a Se mahni.
38. Atunci le-a zis: Intristat este sufletul Meu pana la moarte. Ramaneti aici si privegheati impreuna cu Mine.
39. Si mergand putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant, rugandu-Se si zicand: Parintele Meu, de este cu putinta, treaca de la Mine paharul acesta! Insa nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voiesti.
40. Si a venit la ucenici si i-a gasit dormind si i-a zis lui Petru: Asa, n-ati putut un ceas sa privegheati cu Mine!
41. Privegheati si va rugati, ca sa nu intrati in ispita. Caci duhul este osarduitor, dar trupul este neputincios.
42. Iarasi ducandu-se, a doua oara, s-a rugat, zicand: Parintele Meu, daca nu este cu putinta sa treaca acest pahar, ca sa nu-l beau, faca-se voia Ta.
43. Si venind iarasi, i-a aflat dormind, caci ochii lor erau ingreuiati.
44. Si lasandu-i, S-a dus iarasi si a treia oara S-a rugat, acelasi cuvant zicand.
45. Atunci a venit la ucenici si le-a zis: Dormiti de acum si va odihniti! Iata s-a apropiat ceasul si Fiul Omului va fi dat in mainile pacatosilor.
46. Sculati-va sa mergem, iata s-a apropiat cel ce M-a vandut.
47. Si pe cand vorbea inca, iata a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, si impreuna cu el multime multa, cu sabii si cu ciomege, de la arhierei si de la batranii poporului.
48. Iar vanzatorul le-a dat semn, zicand: Pe care-L voi saruta, Acela este: puneti mana pe El.
49. Si indata, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucura-Te, Invatatorule! Si L-a sarutat.
50. Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mainile pe Iisus si L-au prins.
51. Si iata, unul dintre cei ce erau cu Iisus, intinzand mana, a tras sabia si, lovind pe sluga arhiereului, i-a taiat urechea.
52. Atunci Iisus i-a zis: Intoarce sabia ta la locul ei, ca toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.
53. Sau ti se pare ca nu pot sa rog pe Tatal Meu si sa-Mi trimita acum mai mult de douasprezece legiuni de ingeri?
54. Dar cum se vor implini Scripturile, ca asa trebuie sa fie?
55. In ceasul acela, a zis Iisus multimilor: Ca la un talhar ati iesit cu sabii si cu ciomege, ca sa Ma prindeti. In fiecare zi sedeam in templu si invatam si n-ati pus mana pe Mine.
56. Dar toate acestea s-au facut ca sa se implineasca Scripturile proorocilor. Atunci toti ucenicii, lasandu-L, au fugit.
57. Iar cei care au prins pe Iisus L-au dus la Caiafa arhiereul, unde erau adunati carturarii si batranii.
58. Iar Petru Il urma de departe pana a ajuns la curtea arhiereului si, intrand inauntru, sedea cu slugile, ca sa vada sfarsitul.
59. Iar arhiereii, batranii si tot sinedriul cautau marturie mincinoasa impotriva lui Iisus, ca sa-L omoare.
60. Si n-au gasit, desi venisera multi martori mincinosi. Mai pe urma insa au venit doi si au spus:
61. Acesta a zis: Pot sa daram templul lui Dumnezeu si in trei zile sa-l cladesc.
62. Si, sculandu-se, arhiereul I-a zis: Nu raspunzi nimic la ceea ce marturisesc acestia impotriva Ta?
63. Dar Iisus tacea. Si arhiereul I-a zis: Te jur pe Dumnezeul cel viu, sa ne spui noua de esti Tu Hristosul, Fiul lui Dumnezeu.
64. Iisus i-a raspuns: Tu ai zis. Si va spun inca: De acum veti vedea pe Fiul Omului sezand de-a dreapta puterii si venind pe norii cerului.
65. Atunci arhiereul si-a sfasiat hainele, zicand: A hulit! Ce ne mai trebuie martori? Iata acum ati auzit hula Lui.
66. Ce vi se pare? Iar ei, raspunzand, au zis: Este vinovat de moarte.
67. Si au scuipat in obrazul Lui, batandu-L cu pumnii, iar unii Ii dadeau palme,
68. Zicand: Prooroceste-ne, Hristoase, cine este cel ce Te-a lovit.
69. Iar Petru sedea afara, in curte. Si o slujnica s-a apropiat de el, zicand: Si tu erai cu Iisus Galileianul.
70. Dar el s-a lepadat inaintea tuturor, zicand: Nu stiu ce zici.
71. Si iesind el la poarta, l-a vazut alta si a zis celor de acolo: Si acesta era cu Iisus Nazarineanul.
72. Si iarasi s-a lepadat cu juramant: Nu cunosc pe omul acesta.
73. Iar dupa putin, apropiindu-se cei ce stateau acolo au zis lui Petru: Cu adevarat si tu esti dintre ei, caci si graiul te vadeste.
74. Atunci el a inceput a se blestema si a se jura: Nu cunosc pe omul acesta. Si indata a cantat cocosul.
75. Si Petru si-a adus aminte de cuvantul lui Iisus, care zisese: Mai inainte de a canta cocosul, de trei ori te vei lepada de Mine. Si iesind afara, a plans cu amar.

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog