Translate

joi, 30 iunie 2011


Nu sunt nicaieri.Mi-am dat seama pentru ca nu m-ai cautat, nu mi-ai raspuns nici cind am scris , nici cind ai scris.Nu sunt nicaieri.Sunt o foaie de hartie goala in format A4 care traverseaza strada.
Pentru ca sunt curenti de aer coala zboara, ai zice ca-i o veselie pe linia continua, zboara printre masinile care circula cu viteza, zboara cand mai sus , cand mai jos , cand pe fata , cand pe verso, se-ntoarce in loc, e cand spadasin , cand o mare balerina.Cade!Nu face poc, nu face zgomot. O calca o masina cu patru roti , care se foloseste doar de trei dintre ele.Am evitat sa scriu ,,coala,, in loc de ,,foaia`` ca nu cumva sa crezi ca am luat-o razna si-ti spun tocmai tie ca zboara Coala.
Da, cam asta e tot.Am vazut intr-o zi o coala de hartie , format A4 care traversa strada.Strada avea patru benzi si mai era si linie continua.
Masinile treceau in viteza.Nu stiu cati barbati , femei si copii calatoreau inauntru, dar coala de hartie era singura , afara, parea ca se joaca.O coala de hartie care n-a folosit niciunui scop precis in viata ei .Cazuta , calcata , cu o culoare obosita ...nimanui pare ca nu i-ar mai fi de folos.Daca era o para , o piersica sau o cireasa galbena, cineva o lua , o spala si se bucura de ea.

O spala ploaia! Da, a inceput sa ploua!Copilul zdrentaros trimis la cersit se uita cu jind dupa ea, pentru cateva secunde flacara unei coli de hartie format A4 i-ar fi incalzit osisoarele .A ridicat-o cu grija ca sa nu o rupa , si-a intinso pe antebratul firav si a facut-o sa creada ca e cel mai mare avion in furtuna.Un avion printre masinile care trec in viteza, pe patru benzi .Linia e continua!Nu stiu cati barbati si femei si copii sunt in ele si nu stiu daca numele lor ar incapea intr-un ...avion.

p.s.Te cred, tu mereu vezi ceva acolo unde nu e nimic.Ca acum cand ti-am spus ca foaia de hartie e alba...In plus te pricepi foarte bine la regie ...:)

Un comentariu:

Catalin spunea...

Nu ai lămurit un anumit aspect.
Nu mă interesează toate maşinile, ci viteza unei anumite maşini!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare